Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ: Για την απεργιακή συγκέντρωση της 28ης του Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Μαζικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της Λήμνου, αλλά και οι συνταξιούχοι, στην απεργιακή συγκέντρωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που καλούσαν τα εργατικά σωματεία του νησιού.

  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επαγγελματίες και φοιτητές, ενώ ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του νησιού.

  Χαιρετισμό εκ μέρους των εκπαιδευτικών έκανε ο Ανδρέας Ξυπτεράς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

  Την κεντρική ομιλία έκανε ο Απόστολος Αγαλιανός, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, οι διαδηλωτές έκαναν ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει, κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

  Ακολούθησε δυναμική πορεία μέσα από την αγορά της Μύρινας με συνθήματα όπως «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «Όχι στα χαράτσια και τις περικοπές,αυξήσεις στους μισθούς, συμβάσεις κλαδικές», «Προνόμια στους λίγους χαράτσια στο λαόΔε βγαίνουνε τα έξοδα με 500 ευρώ», «δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία να πάτε να τα πάρετε απ’ την πλουτοκρατία», «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας Οργάνωση κι αγώνας η απάντησήμας».

  Η πορεία έληξε με την υπόσχεση για κλιμάκωση με καθημερινές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Ο συνάδελφος Δ.Ι. στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYCONOS, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού

Όλες και όλοι στις 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού  Η Ελληνική...