Νίκη στον αγώνα που διοργανώνουν οι λιμενεργάτες του Αμβούργου

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους λιμενεργάτες του Αμβούργου, που την Δευτέρα 6 Νοέμβρη ξεκίνησαν μαζικές απεργίες μέσα από συλλογικές διαδικασίες για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και προχωρούν σε μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. 

Η εξαγορά του λιμανιού του Αμβούργου από το μονοπωλιακό μεγαθήριο της MSC, παράλληλα με την επένδυση του μονοπωλιακού ομίλου της  COSCO στο ίδιο λιμάνι, ένα και μόνο στόχο έχει, την αύξηση των κερδών τους κόντρα στα συμφέροντα και τις αγωνίες των λιμενεργατών.

Με όπλο την αλληλεγγύη μπορούμε να γκρεμίσουμε κάθε εμπόδιο και να ορθώσουμε τις διεκδικήσεις των εργατών.

Οι αγώνες σε μια σειρά μεγάλα λιμάνια, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν «καλές» και «υγιείς» επενδύσεις μονοπωλίων που το μόνο που στοχεύουν είναι κι άλλα κι άλλα κέρδη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία που ξεκίνησαν οι λιμενεργάτες του Αμβούργου και στις κινητοποιήσεις τους.

Στον αγώνα σας δεν είστε μόνοι. Από την Ελλάδα σας στέλνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας.

Περισσότερα

Καταγγελία για την επίθεση της αστυνομίας σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς στη Διεύθυνση ΠΕ Α’Αθήνας

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που έγινε σήμερα, Πέμπτη 23/10, από...

Η θεατρική ομάδα και η Χορωδία του ΠΑΜΕ το Σάββατο 18 Οκτώβρη. ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με  πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Οκτώβρη 2025  η εκδήλωση με τη...

Πρόγραμμα εμφανίσεων χορωδίας και παραστάσεων της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ

Σάββατο 18 Οκτώβρη η Χορωδία του ΠΑΜΕ πλαισιώνει την εκδήλωση για την Τρίτη ηλικία...