Νέες καταγγελίες στην Ιταλία για μεταφορά όπλων

Δημοσιεύτηκε στις

Το ιταλικό συνδικάτο USB καταγγέλλει την μεταφορά όπλων για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους μέσω των ιταλικών λιμανιών. Συγκεκριμένα καταγγέλλει και με φωτογραφίες ότι στην Γένοβα οι λιμενεργάτες ανακάλυψαν στο καράβι Σαουδικής Αραβίας Bahri Jeddah να μεταφέρεται βαρύς οπλισμός, ακόμη και τανκς.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται:

«παρά τον αστυνομικό κλοιό και τη συνένοχη σιωπή του Λιμεναρχείου, οι εργαζόμενοι του λιμανιού της Γένοβας ξεσκέπασαν το φορτίο θανάτου του πλοίου Bahri Jeddah.

Πρόκειται για άρματα μάχης M1 Abrams που είναι ήδη οπλισμένα, κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και κατευθύνονται για κάποιο είδος βρώμικου πολέμου με το πλοίο θανάτου Bahri της Σαουδικής Αραβίας ως συνήθως. Εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρομαχικά και εκρηκτικά ταξιδεύουν σε κοινή θέα στο κατάστρωμα του πλοίου.

 Όλα αυτά χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές (Νομαρχία, Λιμεναρχείο, κτλ) εναντίον αυτών των πλοίων που καταγγέλλονται εδώ και 3 χρόνια από εργάτες και φιλειρηνικά κινήματα, καταγγελίες που επαναλήφθηκαν στη διαδήλωση της 2ας Απριλίου και παραδόθηκαν στον Πρόεδρο του λιμανιού…

Οι μόνοι έλεγχοι στο λιμάνι στρέφονται εναντίον εργαζομένων που εμποδίζονται να επαληθεύσουν την παρουσία και τον προορισμό των όπλων. Εναντίον των εργαζομένων που δεν θέλουν να συμμετέχουν στην μεταφορά των όπλων κόσμο, έχοντας επίγνωση του πόνου και της καταστροφής που προκαλούν στους λαούς, απο τις ίδιες δυνάμεις που μας εκμεταλλεύονται και γεωπολιτικά και απο την παραγωγή των όπλων.

Παρόλα αυτά, χάρη στο θάρρος ορισμένων εργαζομένων, έχουμε αυτές τις εικόνες που ζητάμε από όλους να διαδώσουν αποκαλύπτοντας τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα από όπου προέρχονται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΟΧΙ  ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΒΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ -ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ»

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjzKAPJ

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...