Δευτέρα, 3 Αυγούστου

Ναυτεργατικά Σωματεία για την απόφαση συμβουλίου του ΣτΕ

image_pdfimage_print

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων συνεχίζεται και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. όπως και από τις προηγούμενες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ να καθορίζει ένα ελάχιστο ποσό από την  τεράστια λεηλασία που έχουν δεχτεί την τελευταία 10ετία και όχι για το σύνολο των συνταξιούχων.

Το μέγεθος της κοροϊδίας από τυπώνεται και στην ανακοίνωσή του υπουργείου Εργασίας, που επαναλαμβάνει τα τετριμμένα περί «σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων», στο διά ταύτα αναφέρει: «Συνεπώς, μελετάμε τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής».

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη τακτική ακολούθησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις περικοπές του 2012 που παρότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣΤΕ το 2015, συνέχισε να τις εφαρμόζει και στη συνέχεια τις ενσωμάτωσε στο γνωστό αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου ν.4387/2016, καθιστώντας τις περικοπές «νόμιμες».

Απαιτούμε η κυβέρνηση να καταβάλει εδώ και τώρα το σύνολο των περικοπών για όλους τους συνταξιούχους.

Comments are closed.