Να μην κλείσει το Κέντρο Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα

image_pdfimage_print

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εργαζομένων του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για τις προθέσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων και την κατάργηση της «Φωνής της Ελλάδας», που εκπέμπει από τα βραχέα και απευθύνεται στα 14 εκατ. Έλληνες ομογενείς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κά, τους χιλιάδες ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια και τους οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν προχωράει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που αποτελούν στρατηγικής σημασίας σε συνθήκες γεωπολιτικών κρίσεων και δεν μπορεί να παρεμποδιστεί η συχνότητα των βραχέων, όπως μπορεί να συμβεί με το διαδίκτυο (internet) ή την δορυφορική μετάδοση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζει την ίδια τακτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τις δημόσιες επιχειρήσεις, επικαλείται το «κόστος» για να υπονομεύσει και να οδηγήσει στο κλείσιμο την εγκατάσταση των βραχέων.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι αντι να αξιοποιηθούν σε όφελος των τεχνικών αναγκών της ΕΡΤ τα 1.100 στρέμματα, που βρίσκονται εγκατεστημένοι οι τρείς πομποί και τα κατάλληλα κεραιοσυστήματα δίνοντας την δυνατότητα της παγκόσμιας κάλυψης, έχει δοθεί μέρος της έκτασης για αγροτικές καλλιέργειες!!! χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης της εγκατάστασης σε μεγαλοτσιφλικά της Θήβας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τα σωματεία, να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους  στους εργαζομένους του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων στην Αυλίδα, που διεκδικούν τον εκσυγχρονισμό των  εγκαταστάσεων και  ενάντια στην κατάργηση των βραχέων.

Comments are closed.