Κυριακή, 9 Αυγούστου

Να γυρίσουν πίσω όλοι οι ναυτεργάτες

image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την επικίνδυνη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει εφοπλιστές και κυβέρνηση για χιλιάδες ναυτεργάτες που εγκλωβίστηκαν στα καράβια σε όλο τον κόσμο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, κατήγγειλαν επανειλημμένα στο Υπουργείο Ναυτιλίας το οξυμμένο αυτό πρόβλημα. Καθώς από την μια ο πολύμηνος εγκλωβισμό των ναυτεργατών έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής τους ενώ αυξάνεται και η επικινδυνότητα για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Tαυτόχρονα λόγω των μη αντικαταστάσεων οι ναυτεργάτες, που δουλεύουν στα ποντοπόρα καράβια βρίσκονται σε πολύμηνη ανεργία, με ελάχιστους να παίρνουν έστω το άθλιο επίδομα ανεργίας. Την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές συνεχίζουν την κερδοφορία τους, απολαμβάνουν επιδοτήσεις και κρατική στήριξη.

Παρά τις καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων το Υπουργείο αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εγκληματική στάση κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (λιμάνια, ξενοδοχεία, αεροπλάνα), διασφαλίζοντας τον άμεσο επαναπατρισμό των ναυτεργατών και την προστασία της υγείας τους.

 Καλούμε όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο των ναυτεργατών, αλλά αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.

 

 

Comments are closed.