Να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που εκδικάζεται στις 21 Οκτώβρη.

Η ΕΑΑΣ είναι μια οργάνωση που «φιλοξενεί» στις εκδηλώσεις της τους απόγονους των φασιστών, με «guest star» τους εκπροσώπους των καταδικασμένων, ναζιστών, εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Αυτή η οργάνωση προχώρησε σε αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου όταν αυτός αναφέρθηκε  τον Αύγουστο του 2020, στις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο- Βίτσι. Η αγωγή κατατέθηκε με την κατηγορία της συκοφαντίας και η Ένωση αξιώνει από το δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Η συγκεκριμένη ένωση με τις εκδηλώσεις και τη φρασεολογία της καλλιεργεί τον αντικομουνισμό και θέλει να «δικαιώσει» τις χιλιάδες διώξεις, εξορίες, βασανιστήρια και εκτελέσεις αγωνιστών εργατών, συνδικαλιστών, αντιστασιακών που συμμετείχαν στον αγώνα και οργάνωσαν την πάλη ενάντια στον φασισμό.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό, γεννά μεγάλα ερωτήματα για την κάλυψη των Κυβερνήσεων προς ομάδες και οργανώσεις με τέτοιο ρόλο και δράση. Ειδικότερα που η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτρέπουν να προχωρήσει η αγωγή από έναν φορέα που η ίδια εποπτεύει.

Και όλα αυτά ενώ βλέπουμε την επανεμφάνιση φασιστικών πυρήνων με εγκληματική δράση και σχέδια για αποφυλάκιση των ναζιστών-δολοφόνων.

Απαιτούμε τώρα να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου καθώς και να μπει τέλος στις «εκδηλώσεις» μίσους της ΕΑΑΣ.

Περισσότερα

Μέχρι στιγμής 714 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 4 Απρίλη

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών στην Πανελλαδική Σύσκεψη Μέχρι στιγμής...

Η παιδική ραδιοφωνική εκπομπή Αγριόχηνες το Σάββατο 4 Απρίλη

Το Σάββατο 4 Απριλίου 2026, στις 9.00 το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης 904...

Αντιπροσωπεία συνδικάτων της Παλαιστίνης έφτασε στην Αθήνα για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ ΦΩΤΟ

Στην Αθήνα έφτασε η αντιπροσωπεία των συνδικάτων της Παλαιστίνης, προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη...