Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου

Μπροστά στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις αγώνας για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς

0

Την ώρα που η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ετοιμάζονται νέες  ανατιμήσεις φωτιά από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη. 

Οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πάρει φωτιά

Οδηγούνται  χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις μειώνονται, δεν φτάνουν ούτε για 15 μέρες.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η  κυβέρνηση της ΝΔ  προκαλούν, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος.

Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα γεμίζουν με κέρδη τους λογαριασμούς τους. Ενώ προκαλούν προσπαθώντας ακόμα και τώρα να προωθήσουν μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις καταστρατήγηση Σ.Σ.Ε.

Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την παρατεταμένη λιτότητα και την αντιλαϊκή φορολογική επιδρομή, αναδείχνει την ανάγκη αγωνιστικής, μαχητικής απάντησης των εργατοϋπαλλήλων καθημερινά.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους μας καλούν να περιμένουμε

 Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Οι πρόσφατοι αγώνες σε ορισμένους κλάδους έδειξαν ότι με την οργάνωση, την μαζική συμμετοχή, την αποφασιστικότητα, μπορούμε οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους να κερδίσουμε μέσα από τις ΣΣΕ σημαντικές αυξήσεις και δικαιώματα.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.