Μηνύματα για την Τραγωδία στα Τέμπη από Συνδικάτα του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκε στις

Από το Ιταλικό Συνδικάτο USB

Το USB Ιταλίας συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους μετά την τεράστια τραγωδία στο τρένο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες επιβάτες.

Στη ρίζα τέτοιων τραγωδιών, που γίνονται όλο και πιο συχνές παρά την πρόοδο των νέων τεχνολογιών, βρίσκονται πάντα οι επιλογές του κεφαλαίου, το οποίο ιδιωτικοποιεί, αποδυναμώνει τα μέτρα ασφαλείας, μειώνει το εργατικό δυναμικό και τον εξοπλισμό ασφαλείας προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Είμαστε σίγουροι ότι η κινητοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων, με επικεφαλής το ΠΑΜΕ, θα μπορέσει να εντοπίσει, να καταγγείλει και να καταπολεμήσει την πολιτική ευθύνη για αυτή την τραγωδία, έστω και με αυτή τη φοβερή αφορμή.

 

Από το Γαλλικό Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρένα CGT Cheminots Versailles

Δραματική σύγκρουση μεταξύ 2 τρένων στην Ελλάδα: η ιδιωτικοποίηση ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

Το συνδικάτο σιδηροδρομικών CGT των Βερσαλλιών εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων, σιδηροδρομικών και χρηστών της δραματικής σύγκρουσης μεταξύ 2 τρένων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε πουλήσει ολόκληρο το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο σε μια ιταλική εταιρεία-αρπακτικό έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ!

Όπως χθες στη Μεγάλη Βρετανία και αύριο στη Γαλλία: η νέα ιδιωτική εταιρεία καταβρόχθισε τα κέρδη εις βάρος των θέσεων εργασίας των σιδηροδρομικών, της συντήρησης των υποδομών και της τήρησης των κανόνων ασφάλειας των σιδηροδρόμων, που είναι η άμεση αιτία τέτοιου είδους ατυχημάτων.

Ωστόσο, οι σύντροφοί μας από το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε πρόσφατη ανακοίνωση τους έλεγαν «Ατυχήματα έρχονται»

Αυτό θα πρέπει να ενισχύσει την αποφασιστικότητα μας να αγωνιστούμε σκληρά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου, υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν: οι ιδιωτικοποιήσεις του σήμερα θα κάνουν τους νεκρούς του αύριο!

Επίσης πολλοί εργαζόμενοι από Τουρκία εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους με μικρά μηνύματα στον Λογαριασμό Διεθνών του ΠΑΜΕ στο TWITTER

Περισσότερα

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Συνεχίζουμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων μας

Συνεχίζουμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων μας και της ικανοποίησης...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

25 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

25 χρόνια πριν, στις 3 Απρίλη του 1999, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική πανελλαδική σύσκεψη του...