Μηνύματα Διεθνούς Αλληλεγγύης με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας της Ελλάδας για το έγκλημα στα Τέμπη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζουν να φτάνουν στο ΠΑΜΕ μηνύματα από συνδικάτα του εξωτερικού για τις μεγάλες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη.

Παραθέτουμε αποσπάσματα των μηνυμάτων συνδικάτων από

Γαλλία, UD CGT Val de Marne

Το Εργατικό Κέντρο CGT Val de Marne εκφράζει την πλήρη στήριξη του στον ελληνικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στις θανατηφόρες πολιτικές στις δημόσιες υπηρεσίες και τις ιδιωτικοποιήσεις. Στον 21ο αιώνα, με την τεχνολογική πρόοδο που υπάρχει, τέτοιο θανατηφόρο δυστύχημα, όπως η σύγκρουση των 2 τρένων στην Λάρισα, πριν 2 βδομάδες, δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί.

Όπως σε όλη την Ευρώπη, γνωρίζουμε ότι αυτή η τραγωδία ήταν αποτέλεσμα της ασίγαστης όρεξης των υπηρετών του καπιταλισμού, που δεν ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή, αλλά για τα κέρδη.

Το Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενική απεργία και διαδηλώσεις στις 16 Μάρτη, απηχεί και στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας ενάντια στις ίδιες καταστροφικές πολιτικές και τα σχέδια της Κυβέρνησης της Γαλλίας να οδηγεί τους εργάτες σε δουλειά μέχρι το θάνατο, χωρίς να βγουν στην σύνταξη. Ο Αγώνας σας είναι και δικός μας!

Οι ζωές μας έχουν αξία, όχι τα κέρδη τους!

ΗΠΑ, AFSCME Local 3800

Το AFSCME Local 3800 – το συνδικάτο των υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ΗΠΑ – χαιρετίζει την ιστορική απεργία του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης.

Στεκόμαστε σε ακλόνητη αλληλεγγύη με τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στην Ελλάδα που απεργούν απαιτώντας να λογοδοτήσουν οι εγκληματικές εταιρείες των τρένων για την δολοφονία και τον τραυματισμό τόσων πολλών κυρίως νέων ανθρώπων της εργατικής τάξης και φτωχών ανθρώπων που ταξίδευαν στα Τέμπη.

Θρηνούμε μαζί με τους συντρόφους μας για το θάνατο των δύο ακόμη εργαζομένων τις τελευταίες ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι θάνατοι στη δουλειά θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως εγκλήματα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την απαίτηση ότι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί!

Αυστραλία, Eureka Australian Workers Movement

Από μέρους της Γραμματείας της οργάνωσης “Eureka Australian Workers Movement” (Αυστραλιανό Κίνημα Εργατών Γιουρίκα) σας απευθύνουμε αυτό το μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και να εκφράσουμε την σταθερή μας υποστήριξη σε όλους τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ για τους δυνατούς και μαζικούς σας αγώνες για τα δίκαια της εργατικής τάξης της Ελλάδας και το συνεχές μέτωπο που κρατάτε ενάντια στον καπιταλισμό και τους εκμεταλλευτές του λαού ντόπιους και ξένους.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρόσφατες μεγαλειώδεις μαζικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, που σ’ αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το ΠΑΜΕ, ενάντια στο πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, για να αναδειχτούν οι αιτίες  αυτού του εγκλήματος, που δεν είναι άλλες από το καπιταλιστικό κέρδος και την αδιαφορία για τις ζωές των ανθρώπων, και οι υπεύθυνοι που δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις και την πολιτική που εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια, εφαρμόζοντας οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, ιδιωτικοποιήσεις με παχυλές παροχές στα μονοπώλια,

Θεωρούμε ότι οι μαχητικές αυτές απεργίες, πορείες, διαδηλώσεις, αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τον ελληνικό λαό, που μέσα απ’ αυτές συνειδητοποιεί την ανάγκη και τη δύναμη των εργατικών αγώνων για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Το ΠΑΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί φωτεινό φάρο σωστού ταξικού προσανατολισμού και αγωνιστικής συνέπειας για τα εργατικά κινήματα όλων των χωρών. ¨’Εχετε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες σας, τους εγκάρδιους συντροφικούς μας χαιρετισμούς και τις ευχές μας για την επιτυχία των αγώνων σας για την αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα της χώρας σας για να γυρίσει προς τα εμπρός ο τροχός της ιστορίας.

Βρετανία, Cambridge and District Trades Union Council

Μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση του τρένου που άφησε πίσω της 57 νεκρούς, το Εργατικό Κέντρο του Κέιμπριτζ(Cambridge and District Trades Union Council) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ελλάδας, και στο ΠΑΜΕ, για την Πανελλαδική Γενική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στην Απεργία των εργαζομένων της Ελλάδας για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Δικαιοσύνη για τις οικογένειες των θυμάτων, ενάντια στις θανατηφόρες πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων παντού.

Καζακστάν, Zhanartu

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Καζακστάν “Zhanartu”, καθώς και τα τοπικά και κλαδικά συνδικάτα υποστηρίζουν τον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε γενική απεργία στις 16 Μαρτίου.

Ο αγώνας για τη διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη αποτελεί σημαντικό στάδιο στον αγώνα για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας και την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου. Το μέγεθος του αγώνα, στον οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλα τα εργατικά κέντρα της Ελλάδας, είναι εκπληκτικό και δίνει παράδειγμα οργάνωσης, αντοχής και ταξικής αλληλεγγύης!

Η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσουν για την ιδιωτικοποίηση και την εφαρμογή των μέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία.

Περισσότερα

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν. Το Υπουργείο Εργασίας τη...

Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα – Γιγαντοπανό αυτοαπασχολούμενων έξω από τη Βουλή ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα της Τετάρτης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), άλλες...

Κινητοποίηση εργαζομένων του Δημοσίου για αυξήσεις στους μισθούς και Δώρο Χριστουγέννων ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι του Δημοσίου για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και άμεση απόδοση...