Μήνυμα του ΠΑΜΕ για την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης-30 Μάρτη 2020

image_pdfimage_print

Μήνυμα του ΠΑΜΕ για την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης-30 Μάρτη 2020

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, χαιρετίζει την 30η Μάρτη Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης. Και η  φετινή Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό να υποφέρει τις συνέπειες των δεινών της ισραηλινής κατοχής. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, μεταξύ τους οι ελληνικές της ΝΔ σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ χθες, έχουν βαριές ευθύνες καθώς κρατούν δήθεν ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνουν και αναβαθμίζουν συνεχώς τη πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία με το ισραηλινό κράτος-δολοφόνο. Αντίστοιχα η στρατηγική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή.

Φέτος, η θέση του Παλαιστινιακού λαού γίνεται ακόμα πιο δυσμενής, καθώς εκτός από τον ιμπεριαλιστικό κλοιό, ο λαός της Παλαιστίνης έρχεται αντιμέτωπος και με την επιδημία του κορονοϊού. Οι πολιτικές στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων έχουν σαν αποτέλεσμα κόσμος να πεθαίνει και να κείτεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων στις ΗΠΑ, στην Ιταλία, στην Ισπανία κ.α. λόγω των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Μπορεί κανείς  εύκολα να διανοηθεί τι μπορεί να συμβεί στη Γάζα με την οικονομία της κατεστραμμένη από τον ισραηλινό αποκλεισμό, τις αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς. Τη Γάζα που, αυτή τη στιγμή, διαθέτει 40 κρεβάτια εντατικής θεραπείας και μέγιστη δυνατότητα να φτάσουν τα 100.

Σε αυτές τις συνθήκες φαίνεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη για την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης ώστε οι εργάτες σε όλον τον κόσμο να δώσουν την μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ακόμα μια φορά πιο έντονα από ποτέ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό, χαιρετίζουμε τους αγώνες που δίνει.

Ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος στον αγώνα που κάνει για τη ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεών του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ παραμένει σταθερά στο πλευρό του και στα δίκαια αιτήματα του.

Comments are closed.