Μήνυμα της Suzan Tayseer Salam, Επικεφαλής Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ BINTEO

Δημοσιεύτηκε στις

“Πρώτα, χαιρετίζω όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου που υποστηρίζουν την υπόθεση του λαού μου στην Παλαιστίνη, και χαιρετίζω τους ελεύθερους φίλους μας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα του ΠΑΜΕ. Έχω παρακολουθήσει τις πολλές και ποικιλόμορφες δράσεις που έχετε οργανώσει στην Αθήνα. Είδα τις μεγάλες πορείες, την ύψωση των σημαιών και τα κείμενα που απορρίπτουν τον πόλεμο

Το εκτιμώ πολύ αυτό γιατί οι συνειδήσεις σας είναι ακόμα ζωντανές και εκφράζετε την απόρριψη της δολοφονίας αθώων παιδιών και γυναικών

Εδώ, μέσω αυτού του βίντεο, απευθύνω έκκληση σε όλο τον κόσμο

Σταματήστε τον ειδεχθή πόλεμο στην Παλαιστίνη και τη Γάζα

Ελεύθεροι φίλοι μου. Καθώς σας μιλάω, ένα παιδί σκοτώνεται κάθε είκοσι δευτερόλεπτα από τα πυρά των κατοχικών δυνάμεων σε μια μικρή, πυκνοκατοικημένη περιοχή, που είναι η Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, οι περισσότεροι από αυτούς που σκοτώθηκαν είναι παιδιά και γυναίκες.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα είναι ένα έγκλημα γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων

Η δολοφονία ανυπεράσπιστων αμάχων, η διακοπή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τροφίμων, η κατεδάφιση των σπιτιών των κατοίκων τους και η απαίτηση από τα νοσοκομεία να εκκενώσουν τους ασθενείς για να τα καταστρέψουν είναι ένα απερίγραπτο έγκλημα πολέμου και παραβίαση όλων των διεθνών ανθρωπιστικών νόμων.

Η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη δεν είναι καλύτερη. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από χίλιοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων εξτρεμιστών σε παλαιστινιακές πόλεις και στους δρόμους που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι.

Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη είναι μια σφαγή, οι κάτοικοί της σκοτώνονται και τραυματίζονται και φεύγουν αναζητώντας ασφαλή μέρη, κανένα μέρος όμως δεν είναι πλέον ασφαλές. Όπου κι αν πάνε, σκοτώνονται.

Φίλοι μου ενωθείτε μαζί μας σε ένδειξη αλληλεγγύης περισσότερο
για να σταματήσει αυτός ο ειδεχθής πόλεμος.”

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...