Μήνυμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Ινδίας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι της Ινδίας,

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την βαθιά του θλίψη για το νέο, πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία στις 2 Ιουνίου.

Όπως και πρόσφατα στην Ελλάδα θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη και στην Ινδία τα συνδικάτα των εργαζομένων καταγγέλλουν για την σύγκρουση των τρένων ότι πρόκειται για ακόμη ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης των μεταφορών.

Τα συνδικάτα και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών Ινδίας καταγγέλλουν ότι και στην Ινδία οι Κυβερνήσεις θεωρούν «κόστος» την συντήρηση των αναγκαίων υποδομών και την επιβολή μέτρων που διασφαλίζουν την ασφάλεια των μεταφορών. Οι Κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει και στους σιδηρόδρομους πολιτική ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με ενοικιαζόμενους εργαζομένους αλλά και υποστελέχωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, με μείωση του αναγκαίου προσωπικού. Όπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε δουλειά χωρίς ανάπαυση κ.α..

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για τους λαούς οι πολιτικές υπηρέτησης των κερδών, για τα οποία κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.

Για τους εργαζόμενους όλου  του κόσμου μπαίνει πιο επιτακτικά η ανάγκη να δυναμώσει σε κάθε χώρα ο κοινός αγώνας για μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των λαών. Η θλίψη και η οργή μας να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα. Να ακουστεί πιο δυνατά, σε κάθε γωνιά της γης το σύνθημα «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους»

Περισσότερα

Η «Τρελή του Σαγιό» στην Ηλιούπολη

Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» θα...

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...