Μήνυμα αλληλεγγύης από το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ – Με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη νίκη

Δημοσιεύτηκε στις

Μήνυμα του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

Με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη νίκη

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ, σας στέλνουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στον αγώνα σας από όλους τους εργαζόμενους που είναι οργανωμένοι στα ευρωπαϊκά ταξικά συνδικάτα.

Η διάλυση των βιομηχανιών που έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα είναι ένας από τους στόχους που επιδιώκουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στη λογική του διεθνούς καταμερισμού της εργασίας, που δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένες μόνο χώρες να διατηρήσουν τις δικές τους βιομηχανικές και παραγωγικές υποδομές, ευνοεί τις μονοπωλιακές πολυεθνικές εταιρείες και αλλάζει βαθιά το πρόσωπο των χωρών.

Αγώνας ενάντια στη διάλυση της ΛΑΡΚΟ, για την υπεράσπιση της παραγωγής της, για την προστασία του εισοδήματος των οικογενειών και του πληθυσμού που ζει γύρω από το χώρο παραγωγής, σημαίνει εναντίωση στα σχέδια των ευρωπαίων καπιταλιστών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα υπηρεσιών και τουρισμού, χωρίς βιομηχανικό και παραγωγικό ιστό που θα της δώσει αυτονομία και πλούτο. Πρόκειται για την ίδια διαδικασία που έχει ξεκινήσει και σε άλλες χώρες, όπως στη χαλυβουργία στην Ιταλία, η οποία εξαφανίζει την ιστορική παραγωγή ή την παραδίδει κυριολεκτικά σε αδίστακτες πολυεθνικές.

Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, οργανωμένοι σε μαχητικά, ταξικά συνδικάτα, βρίσκονται στις πύλες της ΛΑΡΚΟ μαζί με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Μαζί είμαστε ανίκητοι.

Περισσότερα

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Κανένας λαός δεν είναι ελεύθερος όσο ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι ελεύθερος! Η 29η Νοεμβρίου...

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργατών της Bosch στην Γερμανία ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων και στις απολύσεις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική και διεθνιστική του αλληλεγγύη στους εργάτες της Bosch στη...

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του...