Μήνυμα Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας Μεταφορών RMT Ηνωμένου Βασιλείου στην Απεργία των ναυτεργατών της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις

Σας γράφω για να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όλα τα μέλη των Πανελλαδικών ναυτικών σωματείων, ομοσπονδιών και εργαζομένων μέλη της ΠΣΟ που προχωρούν σε πανελλαδική 48ωργ απεργία που ξεκίνησε σήμερα.

Το RMT, και ειδικότερα οι ναυτεργάτες μας εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε κάθε ναυτεργάτη στην Ελλάδα, που συμμετέχει σε αυτήν την εμπνευσμένη μάχη ενάντια στην ταξική επίθεση στη συλλογική τους δύναμη, στον μισθό, στην ασφάλεια στην εργασία και σταεργασιακά δικαιώματα.

Η πανδημία έχει εκθέσει τους ναυτικούς και τους λιμενεργάτες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο σε εξαντλητικά εργασιακά στάνταρ που απαιτούν συλλογική, διεθνή απάντηση από τους εργαζόμενουςκαι τα συνδικάτα τους. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι εργοδότες της ναυτιλίας βλέπουν την πανδημία ως μια ευκαιρία να μειώσουν τις αμοιβές, να απορυθμίσουν και να πιέσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ελάχιστα διεθνή πρότυπα, όπου είναι δυνατόν.

Το RMT δηλώνει πλήρη και ακλόνητη υποστήριξη στα αδέλφια μας στην Ελλάδα που συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία των θέσεων εργασίας και της εργατικής τάξης.

Με Αλληλεγγύη

Ο Γενικός Γραμματέας

Michael Lynch

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους απεργούς των δημόσιων συγκοινωνιών της Ολλανδίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη και χαιρετίζει τους εργαζόμενους...

Αλληλεγγύη στους απεργούς δημόσιους υπαλλήλους της Νέας Ζηλανδίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) χαιρετίζει τους χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους της Νέας Ζηλανδίας και...

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων του Σικάγο

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στους 7.000 εργαζόμενους των...