Μήνυμα Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας Μεταφορών RMT Ηνωμένου Βασιλείου στην Απεργία των ναυτεργατών της Ελλάδας

0
image_pdfimage_print

Σας γράφω για να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όλα τα μέλη των Πανελλαδικών ναυτικών σωματείων, ομοσπονδιών και εργαζομένων μέλη της ΠΣΟ που προχωρούν σε πανελλαδική 48ωργ απεργία που ξεκίνησε σήμερα.

Το RMT, και ειδικότερα οι ναυτεργάτες μας εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε κάθε ναυτεργάτη στην Ελλάδα, που συμμετέχει σε αυτήν την εμπνευσμένη μάχη ενάντια στην ταξική επίθεση στη συλλογική τους δύναμη, στον μισθό, στην ασφάλεια στην εργασία και σταεργασιακά δικαιώματα.

Η πανδημία έχει εκθέσει τους ναυτικούς και τους λιμενεργάτες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο σε εξαντλητικά εργασιακά στάνταρ που απαιτούν συλλογική, διεθνή απάντηση από τους εργαζόμενουςκαι τα συνδικάτα τους. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι εργοδότες της ναυτιλίας βλέπουν την πανδημία ως μια ευκαιρία να μειώσουν τις αμοιβές, να απορυθμίσουν και να πιέσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ελάχιστα διεθνή πρότυπα, όπου είναι δυνατόν.

Το RMT δηλώνει πλήρη και ακλόνητη υποστήριξη στα αδέλφια μας στην Ελλάδα που συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία των θέσεων εργασίας και της εργατικής τάξης.

Με Αλληλεγγύη

Ο Γενικός Γραμματέας

Michael Lynch

Share.

Comments are closed.