Μήνυμα αλληλεγγύης ΠΕΟ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή  της προς τους εργαζομένους και όλο τον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες  στιγμές που  βιώνουν από τις   πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα απειλώντας  ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι καμένες δασικές εκτάσεις  στην  Κύπρο, Ελλάδα,  Τουρκία και σε άλλες χώρες της περιοχής  πέραν από την απώλεια ανθρωπίνων ζωών  έχουν προκαλέσει  μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία προκαλεί προβληματισμό και για το μέλλον των οικοσυστημάτων στην περιοχή και στη Μεσόγειο.  Η Ιταλία, η Τουρκία, η Αλβανία,  ο Λίβανος, η Κροατία αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Είναι φανερό ότι η αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η καταστροφή του περιβάλλοντος με μοναδικό σκοπό το κέρδος οδηγεί στις κλιματικές αλλαγές , την αύξηση των θερμοκρασιών , την έξαρση των ακραίων φαινομένων και των πυρκαγιών σε όλες σχεδόν τις ηπείρους του πλανήτη. 

Είναι όμως και αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που με τις περικοπές που επιβλήθηκαν,  οδήγησαν στην υποβάθμιση και υποστελέχωση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση και προστασία από πυρκαγιές και άλλα φαινόμενα.

Επιβάλλεται δραστική αύξηση των δαπανών για την περιβαλλοντική πολιτική και την  προστασία των δασών που αποτελούν δημόσιο πλούτο.

Επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που θρηνούν τους  ανθρώπους τους αλλά και όσων   έχασαν τις περιουσίες τους  από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Περισσότερα

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Όχι στην αναθεώρηση ή κατάργηση του άρθρου 16. Όλοι στη στάση εργασίας 16 Σεπτέμβρη

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΙΓΜΕ(ΕΑΓΜΕ) συμμετέχει στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι – Κοκκινιά

Σας ενημερώνουμε πως αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του Εργατικού Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Χαϊδάρι - Κοκκινιά  «Από το...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου στο 4ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και μαχητικότητας πραγματοποιήθηκε το 4ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο  του Εργατικού Κέντρου...