Μήνυμα Αλληλεγγύης από το Συνδικάτο ver.di 8, Φρανκφούρτης/ Μάιν Γερμανίας

image_pdfimage_print
Αγαπητοί σύντροφοι,

Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων και δράσεων και  των εργατικών διαδηλώσεων αποτελούν μείζονα απειλή για όλες τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες και πρέπει να τερματιστεί.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μας προς την εργατική τάξη της Ελλάδας εξ ονόματος του διοικητικού συμβουλίου του    Συνδικάτου  ver.di 8, Φρανκφούρτης / Μάιν.  Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα σας ενάντια στην κατάργηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ειδικά κατά του ελληνικού κυβερνητικού νόμου, ο οποίος καταργεί το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται και το δικαίωμά τους να διοργανώνουν διαδηλώσεις.
Ο πραγματικός στόχος είναι να αποφευχθούν οι αγώνες και οι ενέργειες των μαχητικών συνδικάτων, και οι αγώνες των ανθρώπων που υποφέρουν από αντεργατικές πολιτικές και ιδιαίτερα από την κρίση που ακολουθεί την πανδημία. Οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί τους σε όλες τις χώρες επιδιώκουν αυτόν τον στόχο να αποτρέψουν τις ενέργειες των μαχητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, να αποτρέψουν τους αγώνες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων.
Το δικαίωμα διαμαρτυρίας δεν διαπραγματευεται. Κάτω τα χέρια από  τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την εργατική τάξη της Ελλάδας. Μαζί σας, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει αυτόν τον αντιδραστικό νόμο.
Με εκτίμηση
Ursula Königstein Πρόεδρος του Συνδικάτο  ver.di 8, Φρανκφούρτης / Μάιν

Comments are closed.