Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: «Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε μαζί»

Δημοσιεύτηκε στις

 Αλληλεγγύη στους φοιτητές της Γαλλίας!

«Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε μαζί»

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συμφοιτητές μας στη Γαλλία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το οξυμένο ζήτημα της φοιτητικής στέγης, του κόστους σπουδών τους.  Ήδη από την αρχή της βδομάδας οι Γάλλοι φοιτητές διαδήλωσαν σε Μπορντό και Λιλ έξω από τα πανεπιστήμια τους στήνοντας σκηνές, ενώ χθες στο Παρίσι κατασκήνωσαν έξω από το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.

 Επιβεβαιώνεται πως σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο οι φοιτητές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια ασφυκτική πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος! Το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης και της ακρίβειας οξύνεται για τους φοιτητές σε όλη την ΕΕ. Η εμπορευματοποίηση της φοιτητική μέριμνας μετατρέπει σε ατομική υπόθεση την εύρεση κατοικίας αλλά και την επιβίωση κατά την διάρκεια των σπουδών. Αυτό οδηγεί τους συναδέλφους στην Γαλλία για ώρες σε ουρές έξω από τις λεγόμενες τράπεζες τροφίμων για ένα πιάτο φαγητού μιας και οι τιμές στα τρόφιμα έχουν εκτοξευθεί και να βρίσκονται σε αδιέξοδο με τα νοίκια που έχουν φτάσει στο θεό και οι εστίες καλύπτουν ελάχιστους!

 Αυτό είναι το «σύγχρονο» πανεπιστήμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή είναι η πραγματικότητα σε μια χώρα –  «πρότυπο στον ακαδημαϊκό χάρτη της ΕΕ» που αναμασά η κυβέρνηση καθημερινά!

 Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στη Γαλλία, τους στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς!

 Victoire aux luttes!

Dans la lutte l’espoir!

Dans l’organisation le pouvoir!

 

Περισσότερα

Στάση εργασίας και κινητοποίηση των εργαζομένων στα Notos(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση και στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Notos σε Αθήνα και Πειραιά, απαιτώντας...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υπογραφή  επιχειρησιακών συμβάσεων σε κάθε χώρο δουλειάς

"Οι δολοφόνοι των εργασιακών δικαιωμάτων γύρισαν στον τόπο του εγκλήματος" Η Ομοσπονδία Φαρμάκου καταδικάζει την...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Η “κοινωνική συμφωνία” συγκαλύπτει μια οργανωμένη μεθόδευση ενάντια στις ΣΣΕ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε στενή σύμπλευση με τις εργοδοτικές ενώσεις και την...