Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Οι φοιτητές θα “ξαναστείλουμε κουβά” τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία!

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτές τις μέρες μία σειρά από Διοικήσεις Σχολών και Τμημάτων προκηρύσσουν ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη «εκπροσώπων» των φοιτητών στα όργανα διοίκησης. Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις φαίνεται «έπαθαν και δεν έμαθαν» όταν οι φοιτητές γύρισαν μαζικά την πλάτη στην προηγούμενη προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών που ακυρώνονταν ακόμα και λόγω έλλειψης εφορευτικής επιτροπής…

Δεν είναι τυχαίο πως προχωράνε τώρα σε αυτή τη απέλπιδα προσπάθεια.

Είναι θορυβημένοι από τις αντιδράσεις των φοιτητών, της νεολαίας συνολικά, απέναντι στην πολιτική τους, τα νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια που δρομολογούν για την περεταίρω εμπορευματοποίηση των σπουδών μας με την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και την υλοποίηση του νόμου – πλαίσιο της Κεραμέως που οι φοιτητές με τους αγώνες μας αφήσαμε στα χαρτιά.

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκεκριμένων Διοικήσεων να αποκλείσουν από τις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης τους εκλεγμένους των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων. 

Οι φοιτητές έχουμε εκλέξει με δημοκρατικές, μαζικές και δια ζώσης διαδικασίες τους πραγματικούς μας εκπροσώπους πριν λίγους μήνες και μάλιστα με αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με το 2022. Η διεξαγωγή των εκλογών είναι υπόθεση των φοιτητών και φοιτητριών και όχι της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε η κυβέρνηση να αλλάξει τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Επιδιώκουν και δεν θα καταφέρουν να κάνουν στην άκρη τους Συλλόγους μας, να παρουσιάσουν ως εκπροσώπους των φοιτητών τους “φυτευτούς” της Κυβέρνησης και του Υπουργείου που θα χειροκροτούν την πολιτική τους, τα μέτρα που προωθούν και χτυπάνε τα δικαιώματα μας στις σπουδές και στη ζωή.

 Ακυρώνουμε στην πράξη αυτές τις «εκλογές» – παρωδία.

Κανείς φοιτητής και καμία φοιτήτρια να μην συμμετέχει!

 

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Ακούστε αύριο στο webradio του ΠΑΜΕ στις 6μμ την εκπομπή του Κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων...

Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου: Επιστολή για κοινοποίηση στάσης εργασίας του συνδικάτου στις 30 Νοεμβρίου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας...

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τον...