Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Οι φοιτητές στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών οι οποίοι μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους τους παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της, που τους ωθούν ακόμα γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια.

Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, αφορούν την ίδια τους την επιβίωση. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι ανεπαρκείς αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι συνέπειες των κυρώσεων λόγω πολέμου στην Ουκρανία, η εκτεταμένη απληρωσιά από τους εμποροβιομηχάνους, είναι μόνο κάποια από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους για το αυτονόητο, δηλαδή να μπορούν να παράγουν στην γη τους.

Οι φοιτητές που προερχόμαστε από αγροτικές και λαϊκές οικογένειες είμαστε στο πλευρό τους!!!

Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο. Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που επιτίθεται σε εμάς και τις οικογένειες μας και ξεκληρίζει τους φτωχούς αγρότες. Είναι οι τράπεζες και οι μεγαλέμποροι που αρπάζουν σπίτια, χωράφια και λαϊκές περιουσίες, που αγοράζουν “τζάμπα” από τους αγρότες και πουλάνε πανάκριβα στους καταναλωτές.

Ιδιαίτερα οι φοιτητές που σπουδάζουμε πάνω στην Αγροτική και Κτηνοτροφική Παραγωγή και βλέπουμε ότι μας περιμένει ένα μέλλον μεταξύ ανασφάλειας και ανεργίας, πρέπει να σταθούμε στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών!

Η αλληλεγγύη μας είναι η καλύτερη απάντηση  στη βρώμικη επίθεση που δέχονται! Κάθε φορά που κάποιος κινητοποιείται η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της τρέχουν να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα!

Ο αγώνας τους θα δικαιωθεί και τα αιτήματα τους θα υλοποιηθούν με ουσιαστικά μέτρα όχι  με επιδόματα, με voucher και με τα διάφορα pass που προεκλογικά μπορεί να τάζουν οι κάθε λογής «σωτήρες», που έχουν κυρία ευθύνη για όλα όσα σήμερα ζούμε!

Στηρίζουμε τις αποφάσεις και δράσεις, τον δίκαιο αγώνα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, τα δίκαια αιτήματα τους για :

  • Μείωση του κόστους παραγωγής και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.
  • Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
  • Ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για την επιβίωση των οικογενειών και την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Κατέπεσε στα δικαστήρια το σαθρό κατηγορητήριο για τον 24χρονο διανομέα

Δεν «στάθηκε» στο μονομελές πρωτοδικείο Χαλκίδας το σαθρό κατηγορητήριο με το οποίο σύρθηκε στα...