Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Νέο αγωνιστικό ραντεβού των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας στο Υπ. Παιδείας στις 12 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΦΣ Αθήνας – Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας αύριο 12/02 στις 12:00

Συνέχεια και κλιμάκωση στον αγώνα τους ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας με το νέο τους αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα 12/2 στις 12:00 στο υπουργείο Παιδείας και με επόμενο σταθμό τα νέα συλλαλητήρια φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 15/2.

«Ο αγώνας κλιμακώνεται, να μη λείψει κανείς. Το νομοσχέδιο έχει μπει σε διαβούλευση – η πλειοψηφία το έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, τη Δευτέρα δίνουμε ξανά μαζική, μαχητική απάντηση» δηλώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που καθορίζουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους με βάση τις αποφάσεις που πήραν στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού που έκαναν την περασμένη Πέμπτη, μετά το τεράστιο πανελλαδικό τους συλλαλητήριο που συντάραξε το κέντρο της Αθήνας για ώρες.

Οι φοιτητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και την «Μπολόνια». Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους. Κατάργηση της ΕΒΕ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί εκτός Εστιών

Απαράδεκτη η στάση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εμμένει στην έξωση φοιτητών από τις...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για την πυρκαγιά στο πλοίο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε, κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο RO/RO πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», της...