Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για την 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

0

ΟΛΟΙ στην 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Άμυνας στις 18:30 στην Κυριακή 22 Μάη

Την Κυριακή 22 Μάη θα πραγματοποιηθεί φέτος η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που ξεκινά από τον τύμβο του Μαραθώνα στις 8:00 και καταλήγει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η πορεία αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1963 από το βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Φέτος, η μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας στην πορεία ειρήνης είναι πιο σημαντική από ποτέ τη στιγμή που ο πόλεμος στη γειτονιάς μας φουντώνει, που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται ακόμα περισσότερο.

Η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα για την πρωτοκαθεδρία και η καύσιμη ύλη που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή και συσσωρεύεται ακόμα περισσότερο με τον πόλεμο στην Ουκρανία ενισχύουν το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η κλιμάκωση της επιθετικότητας, οι στρατιωτικές δαπάνες που ξεπέρασαν τα 2,11 τρις δολάρια και οι εξοπλισμοί – μαμούθ, η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός σε μια σειρά από «θερμές» εστίες σε όλη την υδρόγειο και ειδικά στην γύρω περιοχή είναι μόνο κάποια άλλα αρκετά παραδείγματα που φανερώνουν την επικίνδυνη πιθανή επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ΝΑΤΟ κάνουν ότι μπορούν για να αποπροσανατολίσουν και να παραπλανούν τον λαό. Ισχυρίζονται ότι η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο έχει τάχα στόχο να διασφαλίσει την ειρήνη! Με αυτό το πρόσχημα έτρεξε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και η κυβέρνηση ΝΔ την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους!!Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.Τα δήθεν “αμυντικά οφέλη” της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας θυμίζουν ανέκδοτο όταν οι τουρκικές παραβιάσεις κλιμακώνονται!

Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον αφήνει εκτεθειμένο σε μεγάλους κινδύνους. Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ; Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο “ουκρανικό μέτωπο”, στις δεκάδες αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά άλλων λαών;

Οι μύθοι τους έχουν καταρρεύσει.Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, νοίκια, ψωμί, καύσιμα κλπ, εμπλέκουν περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις κάθε φοιτητής και φοιτήτρια χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.Να διεκδικήσουμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.