Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 13 Μάη στις 17.00 ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Δημοσιεύτηκε στις

Σε φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 13 Μάη στις 17.00 στα προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία  καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών,Κοινωνιολογίας,Οικονομικού,Φυσικού ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ 

Πιο συγκεκριμένα,στις αποφάσεις τους αναφέρουν:

Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στις σχολές μας!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με την αξιοποίηση προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους αγώνες μας, με στόχο την ένταση της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της νέας γενιάς. 

Αυτό το σχέδιο ξεδιπλώνεται με την απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου, έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους και διαδρόμους του Πανεπιστημίου, να συλλαμβάνουν και να χτυπούν φοιτητές. 

Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το “σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο”, ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτικη πολιτική, με την υποχρηματοδότηση των σπουδών μας, την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, την απαξίωση πτυχίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης. 

Αυτές οι απαράδεκτες εικόνες συμπληρώνονται με την απόφαση του ΣτΕ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαρροές για επιτάχυνση της εισόδου της στις σχολές, ακόμα και πριν τις φοιτητικές εκλογές. 

Θα μας βρουν απέναντί τους! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, θα “κουρελιάσουμε” τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών μας.

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στις σχολές μας. Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και από κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα.  

Για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, πτυχίο με αξία και δουλειά με δικαιώματα! 

▪ Καμία σκέψη για είσοδο της αστυνομίας στις σχολές μας! Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ!

▪ Ο νέος νόμος-πλαίσιο να μην κατατεθεί! Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι. 

▪ Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας.

Όλοι οι φοιτητές στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 13 Μάη στις 17:00 στα Προπύλαια.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ στο υπ.Εσωτερικών(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Σωματεία – Φορείς Αλεξανδρούπολης: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Σωματείων και Φορέων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μάρτη μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων για τη συνέχιση των...

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας: Προκήρυξη απεργίας – αποχής από όλα τα στάδια της αξιολόγησης

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκήρυξε ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες της...