Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Από την κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων Αθήνας για την Πανεπιστημιακή αστυνομία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

0

«Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές μας» διατράνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας με την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πανεπιστημιακή αστυνομία θα ξεκινήσει στις 17 Μάη, μία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Τους φοιτητές «υποδέχθηκαν» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που με φραγμό τούς έκοψαν την προσέγγιση στο υπουργείο. Ωστόσο, κάτω από την αποφασιστικότητα και την επιμονή των διαδηλωτών, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν. «Έτσι θα φύγουν και από τις σχολές μας», τονίζουν οι φοιτητές.

Παράλληλα εξέφρασαν τη στήριξή τους στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας το οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης και προβοκατόρικων ομάδων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αντιπροσωπεία των Φοιτητικών Συλλόγων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, ο οποίος τους είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί.

Οι αγώνες μας και οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν διαμήνυσαν οι φοιτητές.

«Αυτός ο αγώνας πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί! Κανένας εφησυχασμός! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την καταστολή που πάνε χέρι χέρι! Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στο σύνολό του, από τις κάμερες και τις κάρτες εισόδου μέχρι τις διαγραφές και τα πειθαρχικά! Απορρίπτουμε κάθε σκέψη για αστυνομία στις σχολές μας με όποιο τίτλο και αν τη φέρουν! Δεν αποδεχόμαστε τους “ρόμποκοπ” με τα γκλοπ και τα taser μέσα στις σχολές μας, είτε υπακούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, είτε στον πρύτανη όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ!», επισημαίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.