Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Με αφορμή την Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Δημοσιεύτηκε στις

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη! – Οι λαοί θα νικήσουν!»

Με αφορμή την Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στην κατοχή από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!   Η φετινή διεθνής μέρα βρίσκει την Παλαιστίνη πνιγμένη στο αίμα από την θηριωδία και τα εγκλήματα πολέμου του κράτους του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την ενεργή εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης! 

15.000 Παλαιστίνιοι νεκροί εκ των οποίων 6.150 είναι παιδιά, 4.000 γυναίκες, 207 γιατροί και νοσηλευτές, 70 δημοσιογράφοι και ο κατάλογος συνεχίζει… 7.000 αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων 4.700 παιδιά και γυναίκες. Αυτός είναι ο πρόσφατος απολογισμός μιας σφαγής που έχει στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 100.000 ανθρώπους τα τελευταία χρόνια!

Η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών των μονοπωλίων στην περιοχή εμπλέκει ακόμα πιο βαθειά τη χώρα μας στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ. Είναι συνένοχη στο έγκλημα με θύμα το λαό της Παλαιστίνης και με νέους κινδύνους και για τον ελληνικό λαό, συνεχίζοντας τη διαχρονική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους λαούς που παλεύουν για το δίκιο και την ειρήνη! Οι μαζικές διαδηλώσεις εκατομμυρίων λαού και νεολαίας σε όλο τον κόσμο με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών που αντιδρά στη σφαγή της Γάζα, στο οχετό των fake news και της καταστολής των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης, δείχνει το δρόμο!

Δεν εφησυχάζουμε! Απέναντι στη σφαγή που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όσο δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για τη δική του πατρίδα, δυναμώνουμε τώρα την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο, εντείνοντας τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή. Κάνουμε κάθε σχολή χώρο αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό, αποκάλυψης της αλήθειας κόντρα στα ψέματα και τη συκοφαντία των ιμπεριαλιστών!

Χαιρετίζουμε τις πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης σε δεκάδες σχολές της χώρας!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και αλλού, που κάποιοι από αυτούς έχουν δεχτεί ποινές για την συμμετοχή τους σε αντίστοιχες δράσεις.

  • Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα- Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή!
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό. Κάθε οικονομική –πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ
  • Δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967
  • Δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατούμενων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...