Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: 6 Δεκέμβρη η Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη η Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών!

 Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η φετινή Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα στις 11:00, με σύνθημα «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!  Πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές – όχι καταστολή και διαγραφές».

Περισσότεροι από 100 Φοιτητικοί Σύλλογοι, επιτροπές αγώνα και εκατοντάδες φοιτητές από όλη τη χώρα διοργανώνουν μια μεγάλη Πανελλαδική Συνάντηση για να συντονίσουν την δράση τους.

Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθεί η συντονισμένη κλιμάκωση του αγώνα του φοιτητικού κινήματος για να δοθεί ενιαία πανελλαδική και μαζική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για περεταίρω εμπορευματοποίηση των σπουδών μας, για την εφαρμογή νόμων που οι φοιτητές έχουμε απορρίψει!

Ιδιαίτερα φέτος η συνάντηση αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα αφού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας στις σπουδές, την δουλειά και την ζωή μας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συντονίζουμε την δράση μας:

  • Απέναντι στην πολιτική που μεγαλώνει την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και της φοιτητικής μέριμνας με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα προβλήματα και τα εμπόδια στις σπουδές μας, οι περισσότεροι φοιτητές να εργάζονται για να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο κόστος σπουδών και φοιτητικής στέγης, τα πανεπιστήμια να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ελλείψεων προσωπικού και ανεπάρκειας υποδομών. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που είναι εναρμονισμένος με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για περικοπές κοινωνικών δαπανών για να χρηματοδοτηθεί η πολεμική προετοιμασία και οι επιχειρηματικές μπίζνες. Απαιτούμε λεφτά για την παιδεία και όχι για τους πολέμους!
  • Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμοστούν αντιδραστικοί και αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που με τους αγώνες μας αφήσαμε στα χαρτιά. Σε λίγους μήνες σχεδιάζεται η διαγραφή ενεργών φοιτητών που παλεύουν να πάρουν το πτυχίο τους, προχωρά η απόσπαση της παιδαγωγικής διδακτικής επάρκειας, ξεκινά η λειτουργία των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»- super market κτλ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι συντονισμένα δυναμώνουμε τον αγώνα για να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική υποβάθμισης των σπουδών μας. Απαιτούμε μέτρα στήριξης και όχι διαγραφές φοιτητών και υποβάθμιση των πτυχίων μας!
  • Απέναντι στην όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού στα πανεπιστήμια που πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στα δικαιώματά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να περιορίσουν την συλλογική δράση και διεκδίκηση όπως επιδιώκει ο αντιδραστικός νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Θέλουν πανεπιστήμια γρανάζι της πολεμικής εμπλοκής, να συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, πανεπιστήμια επιχειρηματικά άβατα και για αυτό θέλουν να περιορίσουν την συλλογική αγωνιστική δράση που είναι η μόνη που μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική τους.

Η πανελλαδική συνάντηση, αποτελεί ακόμα ένα ουσιαστικό βήμα πανελλαδικής κοινής δράσης δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, για ένα φοιτητικό κίνημα μαζικό, πανελλαδικά συντονισμένο, με διεκδικήσεις για να μπορεί να αγωνίζεται και να εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών σε όλη τη χώρα.

Φοιτητικοί Σύλλογοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη θα συζητήσουμε τι φοιτητικό κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα για να παλέψουμε για τις διεκδικήσεις μας. Πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας. Πώς θα  βελτιωθεί η λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και η ενεργητική συμμετοχή περισσότερων φοιτητών, σε συμπόρευση μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής συνάντησης θα πραγματοποιηθούν κοινές συναντήσεις φοιτητικών συλλόγων που αγωνίζονται σε κοινά μέτωπα πάλης, συναντήσεις με εκπροσώπους εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών για να συζητήσουμε «μετά το πτυχίο τι;».

Η συνάντηση θα καταλήξει σε ένα πανελλαδικό σχέδιο δράσης και διεκδίκησης για το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας: Κάλεσμα συμμετοχής στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο 17 Νοέμβρη

Τιμάμε τα 52 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με τους καθημερινούς μας αγώνες...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Συμμετέχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις εορτασμού της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 52Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Τιμάμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Τιμάμε την αντιδικτατορική πάλη με το δυνάμωμα του αγώνα για τα δικαιώματα της τάξης μας

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 52η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η αγωνιστική παρακαταθήκη του...