Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: 27-28 Νοέμβρη – Αποκλεισμοί Γραμματειών σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε στις

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις διαγραφές!

27-28 Νοέμβρη – Αποκλεισμοί Γραμματειών σε όλη τη χώρα!

 Φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα συντονίζουν τη δράση τους με πανελλαδικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς γραμματειών στις σχολές την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Νοέμβρη όπως αποφάσισε και η σύσκεψη συντονισμού στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις μετά τα μαθητικά-φοιτητικά συλλαλητήρια.

Θυμίζουμε ότι στην κοινή ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων επισημαίνονταν: Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε να στηριζόμαστε για να σπουδάζουμε απρόσκοπτα και όχι να είμαστε αβοήθητοι, 1 στους 2 να δουλεύει για να ανταπεξέλθει με το τεράστιο κόστος σπουδών και την ακρίβεια, να μην υπάρχουν φοιτητικές εστίες κτλ. Για αυτό απαιτούμε μέτρα στήριξης και όχι διαγραφές ενεργών φοιτητών που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Σε δεκάδες πόλεις όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Βόλο, τη Λάρισα, την Καλαμάτα και αλλού ετοιμάζονται κινητοποιήσεις.

Στο πλευρό μας είναι και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα

Οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο σε όλη τη χώρα εκφράζουμε την εναντίωση μας στους άδικο μέτρο των διαγραφών. Τονίσουμε ξανά, οι φοιτητές ζητάτε στήριξη και όχι διαγραφές!

Δηλώνουμε:

– Οι διαγραφές απειλούν ενεργούς φοιτητές 24, 25 χρονών που παλεύουν να πάρουν το πτυχίο τους και όχι κάτι «αιώνιους» όπως προπαγανδιστικά παρουσιάσει η κυβέρνηση

– Δεν γίνεται να διαγράφονται φοιτητές που εργάζονταν όλα αυτά τα χρόνια, που είχαν οικονομικές δυσκολίες, που λόγω ιατρικών ή ψυχολογικών δυσκολιών καθυστέρησαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ακόμα που λόγω των ελλείψεων καθηγητών και υποδομών δεν παρακολούθησα εργαστήρια, δεν έχουν ολοκληρώσει διπλωματική άσκηση ή καθυστέρησαν την πρακτική τους.

– Βάρος στα πανεπιστήμια δεν είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τους αλλά η πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή να διαγραφεί.

Απαιτούμε

– Να δοθεί σε όλους η δυνατότητα έκτακτης εμβόλιμης εξεταστικής και απαλλακτικές εργασίες που να μετρήσουν ώστε να μην διαγραφούν οι φοιτητές που θα συμμετέχουν σε αυτές.

– Να μην σταλεί καμιά λίστα με ονόματα φοιτητών-φοιτητριών που διαγράφονται στο υπουργείο. Ρόλος των εργαζομένων και των καθηγητών είναι να βοηθάνε τους φοιτητές στις σπουδές τους όχι να τους αναγκάζουν να υλοποιούν την άδικη αυτή πολιτική.

– Να μην διαγραφεί κανένας φοιτητής που προσπαθεί να ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Ο άδικος νόμος να μείνει στα χαρτιά – να καταργηθεί!

Ταυτόχρονα η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στις διαγραφές φοιτητών θα απασχολήσει και την πανελλαδική συνάντηση φοιτητικών συλλόγων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις 6 Δεκέμβρη στην Αθήνα όπου θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Αυξάνονται συνεχώς οι φορείς των επαγγελματιών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Δευτέρα 27 Απρίλη 7.00μμ στο Υπ. Οικονομικών

Συνεχώς αυξάνονται οι αποφάσεις συμμετοχής για την κινητοποίηση των αυτοαπασχολουμένων - μικρών επαγγελματιών την Δευτέρα...

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Κάλεσμα στην κινητοποίηση των επαγγελματιών στο Υπουργείο Οικονομικών 27 Απρίλη στις 7μμ

Η ΟΓΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί...