Μεγάλη Πολιτιστική Εκδήλωση στη Ν. Μανολάδα 23 Ιούλη 7.30μμ

Δημοσιεύτηκε στις

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7.30μ.μ.

Έλληνες και Μετανάστες Εργάτες Ενωμένοι στον Κοινό Αγώνα

*****

 Ελάτε να ανταμώσουμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση. Να τραγουδήσουμε μαζί με τους μουσικούς, τους τραγουδιστές. Να χορέψουμε με τα δικά μας τραγούδια, μαζί με τους Έλληνες εργάτες. Να εκφράσουμε με το τραγούδι και το χορό τις αγωνίες μας, τις δυσκολίες που μας δημιουργούν όσοι μας εκμεταλλεύονται.

Να εκφράσουμε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας μας που έχει φέρει ορισμένα αποτελέσματα. Να εκφράσουμε την ανάγκη της αλληλεγγύης που μας έχει βοηθήσει στον αγώνα μας.

Λίγες βδομάδες μετά το μεγάλο ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης, ζωής και επιβίωσης των μεταναστών εργατών γης, που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, δίπλα-δίπλα με τους Έλληνες εργαζόμενους συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον κοινό μας Αγώνα.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης και των τοπικών αρχών συνεχίζουν και παραμένουν τα τεράστια προβλήματα των Μεταναστών Εργατών γης που παράγουν τον «κόκκινο χρυσό» και τεράστιο πλούτο για τους μεγαλοτσιφλικάδες της περιοχής. Αυτό συμβαίνει διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και του Μπαγκλαντές υπέγραψαν συμφωνία όχι για να βελτιωθούν η ζωή μας και οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης μας, αλλά για την μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας. Για το πώς τα αφεντικά θα κερδίζουν από τη δουλειά μας και τον ιδρώτα μας πιο πολλά.

Δεν νοιάζονται αυτοί για μας. Έρχονται και μας υπόσχονται δήθεν καλύτερες μέρες, αλλά μας κοροϊδεύουν. Φωτογραφίζονται με τις γραβάτες τους ότι δήθεν λύνουν προβλήματα, αλλά «άνθρακες ο θησαυρός».

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους μας θέλουν μόνο για δουλειά, μάζεμα, κουβάλημα, κάτω από τον άγριο ήλιο, την ανυπόφορη ζέστη, τα δηλητηριώδη φάρμακα. 

Συνάδελφοι

 Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.

Άμεσα να ξεκινήσει πάλι ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο προγραμματισμό. Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες.

Εξασφάλιση σε όλους τους μετανάστες αριθμού ασφάλισης και της απρόσκοπτης, με ευθύνη του κράτους, πρόσβασης και κάλυψής τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής. 

Η πρόσφατη τεράστια διαδήλωση, ο κοινός βηματισμός Ελλήνων και μεταναστών δείχνει την δύναμη της οργάνωσης και της Αλληλεγγύης.

Οι μετανάστες εργάτες έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους Έλληνες εργάτες, δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Συνεχίζουμε, Δυναμώνουμε τον Αγώνα

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7.30μ.μ.

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

 

Ανακοίνωση-για-Πολιτιστική-Εκδήλωση-23-Ιούλη.pdf

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Απρίλη

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ Να μην λείψει...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων: Kάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, 11.00 π.μ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Η απεργία...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για τη συνάντηση με φορείς επαγγελματιών

   Με πρωτοβουλία του προεδρείου τις ΟΒΣΑ, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε συναντήσεις...