Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Δημοσιεύτηκε στις

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής. Στην έναρξη της συγκέντρωσης έγινε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα των Μεταλλωρυχων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την ομάδα γυναικών Λαυρεωτικής της ΟΓΕ και την Ανδριάνα Γκικα, από τον πρόεδρο των ΕΒΕ Λαυρεωτικής Μαλινακη Γιάννη, από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής την Πρόεδρο, Χασιωτη Δήμητρα.

Στην συνέχεια απαγγέλθηκε η απολογία του Σπαις από την Δυβολη Διονύσια και την Μεντη Χριστίνα. Ο Λεωνιδας Ανανιαδης διάβασε σύντομο χρονικό της απεργίας των Μεταλλωρυχων του 1929. Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ζαριφης Λευτέρης έφερε την εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ενώ ο Μεντης Δαμασκηνός έκανε την κεντρική ομιλία. Στην συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης ή όποια πέρασε από το άγαλμα της μάνας του Μακρονησιωτη όπου κατατέθηκαν γαρύφαλλα.

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Την Κυριακή 17 Μάη η 43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

43η Μαραθώνια Πορεία – Κυριακή 17 Μάη Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δηλώνουμε τη στήριξη μας και καλούμε σε...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Κάλεσμα συμμετοχής στην αντιπολεμική συγκέντρωση 16 Μαΐου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 16 Μαΐου 2026 8 μ.μ. πεζόδρομος ΜΙΑΜΙ (Ιτέα) Να κλείσουν οι βάσεις,...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: 16 Μάη Όλοι στην αντιπολεμική κινητοποίηση στην Βάση του Άκτιου

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ...