Με Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική Εκδήλωση Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών στη Μανωλάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκδήλωση Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών, των Εργατικών Κέντρων Αμαλιάδας και Πάτρας, του Συνδικάτου Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας και της Συντονιστικής Επιτροπής Εργατών γης της Μανωλάδας.

Η μαζικότατη συμμετοχή εκατοντάδων εργατών γης από όλη την περιοχή, με συνθήματα, τραγούδια, χορό, αλλά κυρίως με κοινό βηματισμό με τους Έλληνες εργαζόμενους ενάντια στην εκμετάλλευση και τους άθλιους όρους δουλειάς και διαβίωσης είναι ένα σημαντικό βήμα οργάνωσης και αγώνα, ένα ηχηρό μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης.

Με παλμό και ενθουσιασμό εκφράστηκε η αγωνιστική αισιοδοξία των συμμετεχόντων σε μια πρωτόγνωρη μέχρι σήμερα εκδήλωση. Μια εκδήλωση που πριν ένα χρόνο θα φάνταζε απραγματοποίητη, κάτω από την τρομοκρατία, τις διώξεις και τους εκφοβισμούς, επιστέγασε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.

Οι σπασμωδικές προσπάθειες των τοπικών αρχών ακόμη και την τελευταία στιγμή να εμποδίσουν την εκδήλωση και την συμμετοχή σε αυτήν βρήκαν απέναντι τους την αποφασιστική στάση των συνδικάτων.

Ο κοινός βηματισμός Ελλήνων και μεταναστών δείχνει την δύναμη της οργάνωσης και της Αλληλεγγύης.

Οι μετανάστες εργάτες έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους Έλληνες εργάτες, δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Συνεχίζουμε, Δυναμώνουμε τον Αγώνα!

Έλληνες και Μετανάστες Εργάτες Ενωμένοι!

Διεκδικούμε:

  • Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.
  • Άμεσα να ξεκινήσει πάλι ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο προγραμματισμό. Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες.

Εξασφάλιση σε όλους τους μετανάστες αριθμού ασφάλισης και της απρόσκοπτης, με ευθύνη του κράτους, πρόσβασης και κάλυψής τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής

Δείτε το παρακάτω άρθρο φωτογραφίες και βίντεο

Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα(ΦΩΤΟ-BINTEO)

Περισσότερα

Για το θάνατο της συντρόφισσας Μαρίας Κεφαλληνού

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη την συναδέλφισσα, την συναγωνίστρια και συντρόφισσα μας Μαρία Κεφαλληνού...

Να σταματήσουν οι εκβιασμοί των εργαζομένων στη ΔΥΠΑ

Η εκβιαστική λογική της Διοίκησης της ΔΥΠΑ απέναντι σε εργαζόμενους του πρώην οργανισμού του...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...