Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων : Καθηγητές, μαθητές, εργαζόμενοι τίμησαν την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στις 7 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,  εκδήλωση-αφιέρωμα στα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι καθηγητές και οι μαθητές των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο γραμματέας  του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ηλίας τόνισε την αναγκαιότητα οι νέοι να διδάσκονται και να εμπνέονται από τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας  και ιδιαίτερα από τα φωτεινά παραδείγματα  της μαχητικότητας και αυτοθυσίας των ΕΠΟΝιτών.

 Η Εκδήλωση ξεκίνησε με αφήγηση σχετική με το ιστορικό πλαίσιο της εποχής εκείνης, στην οποία αναδείχτηκαν οι παράγοντες γιγάντωσης του Ναζισμού – φασισμού. Ακολούθησε θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τους μαθητές και καθηγητές των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης. Παρουσιάστηκε το Θεατρικό Μονόπρακτο «Ο Σπιούνος» του Μ.Μπρέχτ, ένα από τα 24 μονόπρακτα του έργου: «Τρόμος και αθλιότητα στο 3ο Ράιχ» .

Ακολούθησε αφηγηματικό κομμάτι με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, σχετικά με τη δράση της ΕΠΟΝ πανελλαδικά αλλά και στα Γιάννενα. Οι εκδηλώσεις για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ ολοκληρώθηκαν την Κυριακή  23 Φλεβάρη το πρωί με ιστορικό περίπατο στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Ν. Αττικής: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές φοιτητές και στρατευμένους

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση επιβολής ποινής φυλάκισης και αποπομπής από τις Ειδικές...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Να μη τολμήσουν να μπλέξουν περισσότερο τη χώρα με αποστολή στρατευμάτων και εξοπλισμών

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά του Ναυπλίου και του...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό. Αγωνιστική παρέμβαση 2 Απρίλη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...