Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια και την ΕΙΝΑΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι παρά την τεράστια κόπωσή τους στην περίθαλψη του λαού,  αγωνίζονται για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και την επαρκή κρατική χρηματοδότησή τους.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η παιδιατρική περίθαλψη, η οποία αποτελεί φιλέτο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, και οι εργαζόμενοι στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία, που βλέπουν χρόνο με το χρόνο την υποβάθμιση να γιγαντώνεται.

Έτσι μετά το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η κυβέρνηση -με όχημα τη διορισμένη διοίκηση του εν λόγω νοσοκομείου- στρέφεται κατά της ΕΙΝΑΠ επειδή τόλμησε να προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα και τη Δευτέρα, αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αναισθησιολόγων και του υπόλοιπου προσωπικού για μαζικές προσλήψεις.

Σε δήλωσή της η Μαίρη Αγρογιάννη, γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, σημειώνει: «Σήμερα επιδόθηκε στην ΕΙΝΑΠ μήνυση από τη διοίκηση του  Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα και τη Δευτέρα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά. Είναι πρωτοφανές να σέρνουν τα δικαστήρια το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών του λεκανοπεδίου Αττικής, επειδή διεκδικεί να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να μπορούν να λειτουργούν τα χειρουργεία με ασφάλεια.

Όπως επισημάναμε και στην απόφασή μας, αυτή τη στιγμή στα δύο νοσοκομεία Παίδων βρίσκονται 3.000 παιδιά στις λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν. Και αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την άμεση λύση του σοβαρού προβλήματος, επιλέγει να ποινικοποιήσει τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος, αξιοποιώντας  το αντεργατικό, αντιαπεργιακό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχτισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος των υγειονομικών, των εργαζομένων και όλου του λαού.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Ούτε να μας σταματήσουν. Γιατί έχουμε στο πλευρό μας όλους τους εργαζόμενους που δικαιούνται και διεκδικούν την πλήρη αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία».

Η εκδίκαση θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...