Η Κυβέρνηση Μπάιντεν επιτίθεται στους αγώνες των εργαζομένων των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των ΗΠΑ που αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειές με δικαιώματα. Στηρίζουμε τους αγώνες των εργατών που παλεύουν για να μην γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Καταγγέλλουμε την δήθεν φιλεργατική Κυβέρνηση Μπάιντεν που, μετά από δημόσιο αίτημα των μεγαλοκαπιταλιστών, έτρεξε να ζητήσει από το Κογκρέσο να επιβάλλει την απορριφθείσα πρόταση των επιχειρηματιών για Συλλογική Σύμβαση στους εργαζόμενους των Σιδηροδρόμων και να απαγορεύσει το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς με απεργία.

Η ειρωνεία είναι ότι μόλις πριν μια βδομάδα η γνωστή συνδικαλιστική μαριονέτα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, η διαβόητη ITUC καλωσόρισε τον πρόεδρο Μπάιντεν στο συνέδριο της ως μεγάλο «υποστηρικτή των συνδικάτων» λειτουργώντας ακόμη μια φορά ως πλυντήριο των ιμπεριαλιστών και καλλιεργητής αυταπατών για τον ρόλο των δήθεν «προοδευτικών» κυβερνήσεων και αντιδεξιών μετώπων.

Οι κυβερνήσεις που ορκίζονται στην «προστασία της οικονομίας», στην «ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία», ενώ οι εργατικές οικογένειες επιβιώνουν μέσα στην φτώχεια και στο κρύο, με κουπόνια και τράπεζες τροφίμων, στην πραγματικότητα αυτές οι κυβερνήσεις ορκίζονται στην υπεράσπιση του καπιταλισμού, την προστασία των μονοπωλίων και των κερδών μιας μειοψηφίας.

Αυτοί οι υπερασπιστές των μονοπωλίων, είτε φιλελευθεροι, είτε σοσιαλδημοκράτες, είτε πράσινοι, κίτρινοι ή δήθεν “προοδευτικοί”, δεν θα διστάσουν να επιβάλλουν τις πιο βίαιες και αντεργατικές πολιτικές. Δεν θα διστάσουν να επιτεθούν στα πιο βασικά δικαιώματα των εργαζομένων για να υπερασπιστούν τα κέρδη των αφεντικών.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους σε όλο τον κόσμο έχουν μεγάλη ιστορία αγώνων, διεκδικήσεων και κατακτήσεων. Χωρίς αυτούς δεν κινείται τίποτα. Για αυτό η εργατική τάξη έχει τεράστια δύναμη. Δύναμη που μπορούμε να την κάνουμε πράξη, όπλο στον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς, για καλύτερη ζωή.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους των ΗΠΑ, όποια μορφή και αν επιλέξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Στο μέτωπο Επιχειρηματικών Ομίλων-Κυβέρνησης-Κίτρινων Συνδικάτων, οι εργαζόμενοι απαντάμε με ισχυροποίηση της Αλληλεγγύης, δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα. Κάνουμε πράξη τα ιστορικά συνθήματα της εργατικής τάξης

Επίθεση εναντίον ενός, είναι επίθεση εναντίον όλων των εργατών

Η νίκη του ενός, θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους των ΗΠΑ για αυξήσεις στους μισθούς.

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών του εργοστασίου Falk Ista στην Σερβία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργάτες του εργοστασίου Falk Ista και στο Συνδικάτο...

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη Περάματος BINTEO-ΦΩΤΟ

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με...

Για το εργοδοτικό έγκλημα στη ζώνη του Περάματος

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική...