Κυριακή 9 Μαΐου, Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 Την Κυριακή 9 Μαΐου, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία Μητροπόλεως)

από τις 9.00 πμ. έως τις 2.00μμ

Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορονοιού, η θλιβερή εικόνα του συστήματος υγείας, οι αυξημένες ανάγκες για αίμα, κάνουν αναγκαία τη μαζική συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία του ΠΑΜΕ την Κυριακή 9 Μάη 2021.

Καλούμε τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την αυξημένη συμμετοχή στην νέα αιμοδοσία.

Καλούμε νέους και παλιούς αιμοδότες να σημειώσουν την ημερομηνία 9 Μάη και να πάρουν τις απαιτούμενες προφυλάξεις για να μπορέσουν να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών ώστε να μπορεί το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στην  ζήτηση που προκύπτει από εργατικά ατυχήματα ή άλλες ασθένειες.

Ο αιμοδότης  ο οποίος προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του, πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

  • Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18-65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.
  • Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3-4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.
  • Κατά την αιμοδοσία οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στον γιατρό της αιμοδοσίας.
  • Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες
  • Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.
  • Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.
  • Η είσοδος των αιμοδοτών στα κτίριο και την αίθουσα αιμοδοσίας, θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
  • Να μην έχει ταξιδέψει τους τελευταίους 2 μήνες πουθενά στο εξωτερικό
  • Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Ν. 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας.
  • Όποιος έχει περάσει κορονοϊό και θεραπεύτηκε μπορεί να δώσει αίμα.  

 

Περισσότερα

30 Οκτώβρη Ημέρα Διεθνούς Δράσης των λιμενεργατών – Χωρίς τους εργάτες τίποτα δεν κινείται(ΒΙΝΤΕΟ)

🚩 30 Οκτώβρη - 100+ λιμάνια σε 4 ηπείρους, ένας κοινός αγώνας ενάντια στην...
00:14:07

Συνέντευξη του Βάλσαμου Συρίγου για το συλλαλητήριο το Σάββατο 24/10 για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών(ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο Youtube έδωσε ο Βάλσαμος Συρίγος, γραμματέας της Ομοσπονδίας...

Μεγάλη διαδήλωση των Συνταξιούχων στην Αθήνα ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Στους δρόμους του αγώνα, βρέθηκαν σήμερα και οι Συνταξιούχοι της Αττικής μετά από το...