Κοινό κάλεσμα σωματείων Ν Ηρακλείου για σύσκεψ 15 Απρίλη για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάς και την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης

0
image_pdfimage_print

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ – 18:30 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη  πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης αλλά και στη δράση των συνδικάτων. Βαφτίζουν “πρόοδο” το ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ενώ οι προσλήψεις είναι δραματικά ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο τα σωματεία του Ηρακλείου να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του Ηρακλείου, να πάρουν μέρος σε σύσκεψη που οργανώνουν τα σωματεία μας:

Την Πέμπτη 15 Απρίλη και ώρα 6.30μμ, στην είσοδο του Κηποθέατρου Καζαντζάκη

Τα σωματεία:

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share.

Comments are closed.