Τρίτη, 2 Ιουνίου

Κοινή ανακοίνωση των Γραμματειών του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου

image_pdfimage_print

Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι τάχα «πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης (!!!) … για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου». Αυτό που πραγματικά έγινε ήταν μία μάζωξη των 4 προέδρων και των γραμματέων των Εργατικών Κέντρων που βαφτίστηκε «σύσκεψη των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων», οι οποίοι προχώρησαν σε μία πρωτοφανή ενέργεια χτυπήματος του ενιαίου πανελλαδικού απεργιακού μετώπου αφού καλούν στις 25/9 και όχι στις 24/9 που καλούν δεκάδες δευτεροβάθμιες οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Αυτή η ξεδιάντροπη διασπαστική κίνηση γίνεται σε πλήρη συνεννόηση με την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ με στόχο να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία για τις 24 Σεπτέμβρη. Θέλουν να διασπείρουν συγχύσεις και να μπερδέψουν τους εργαζόμενους, να υπονομεύσουν την εργατική λαϊκή αγανάκτηση, να πουλήσουν εκδούλευση στην Κυβέρνηση, στον ΣΕΒ και τη μεγαλοεργοδοσία. 

Έφτασαν σε σημείο να λένε σήμερα ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε διάφορα συνδικάτα ότι η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αύριο θα αλλάξει! Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, που μεταχειρίζεται στην κυριολεξία μεθόδους μαφίας για να βάλει εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας.

Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας ενάντια στον στο νομοσχέδιο-σκούπα που φέρνει με φόρα για να τσακίσει συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργατών. 

Καλούμε τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης να μην γίνουν συνένοχοι στο «προμελετημένο έγκλημα» για την υπονόμευση του απεργιακού μετώπου και να επιβάλλουν αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με τα υπόλοιπα Εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της χώρας.

Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στις συνεδριάσεις των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων και να απαιτήσουν από τις Διοικήσεις να μην τολμήσουν να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο.

Να απαιτήσουν :

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

Όλοι σήμερα Τετάρτη 18/09/2019 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων  στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΧ.

Όλοι αύριο Πέμπτη 19/9 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείουστην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ.

Όλοι αύριο Πέμπτη 19/9 στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΡ.

 

Comments are closed.