Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων Ν Πρέβεζας για νέα απεργιακή απάντηση

0
image_pdfimage_print

KOINH ANAKOINΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6,ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Με τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Ιούνη δώσαμε μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση-εργοδοσία,πώς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την απαίτησή μας να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα Εργασιακά που περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν κατάφερε να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.Κανένας εργαζόμενος δεν πιστεύει ότι είναι για το καλό του,ότι είναι πρόοδος και εκσυγχρονισμός η κατάργηση του 8ωρου,οι απλήρωτες υπερωρίες,η οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας,η τηλεργασία χωρίς όρια,η απελευθέρωση των απολύσεων,το νέο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης,του απεργιακού δικαιώματος και τόσες άλλες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Πρόοδος για τους εργαζόμενους είναι να δουλεύουν λιγότερο και να απολαμβάνουν περισσότερα,σύμφωνα με τις ανάγκες τους και σύμφωνα με την παραγωγικότητα της εργασίας τους και την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.Εκσυγχρονισμός είναι να παρθεί άμεσα πίσω το νομοσχέδιο,να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που χτυπάνε το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας,που ελαστικοποιούν όλο και περισσότερο την εργασία και κάνουν τη ζωή των εργαζομένων κόλαση.

 Το αντεργατικό νομοσχέδιο,ως προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης,ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για όσο το δυνατόν πιο φθηνή εργατική δύναμη,για δημουργία όρων και προϋποθέσεων φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.Το κεφάλαιο ποτέ δε συμβιβάστηκε με το 8ωρο και τα συγκροτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.Όλες οι κυβερνήσεις του μέχρι σήμερα νομοθετούν αβέρτα για να εξασφαλίζουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία του.

Πληρώσαμε τις συνέπειες της πανδημίας με απολύσεις,με αναστολές συμβάσεων εργασίας,με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς συναδέλφους μας,με τις τραγικές ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.Δε θα πληρώσουμε και τη νέα καπιταλιστική κρίση για να βγεί άθικτο το κεφάλαιο τσακίζοντας όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.  

Βάζοντας στο περιθώριο τις εργατοπατερίστικες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΕΚ Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ),που βλέπουν και θετικά άρθρα του νομοσχεδίου,που συκοφαντούσαν τους αγώνες των εργαζομένων του προηγούμενου διαστήματος χαρακτηρίζοντας τους γελοιότητες,που σκοπίμως κωλλυσιεργούν στη σύγκλιση των οργάνων για να μην υπάρξει απεργιακή και αγωνιστική κλιμάκωση ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα.

 Αλλά και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που μπροστά στην πρόταση συνδικαλιστικών οργανώσεων για νέα Απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στις 16/6,απαξιώνουν τους αγώνες,αβαντάρουν την απεργοσπασία καλλιεργώντας την αντίληψη ότι το νομοσχέδιο θα περάσει ότι και να γίνει.Άλλωστε όπως διατείνονταν και στελέχη του όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση «το αστικό κράτος έχει συνέχεια».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Τετάρτη 16 Ιούνη να στείλουμε νέο μαχητικό μήνυμα απεργώντας.Να παραλύσουν ξανά τα πάντα.Να οργανώσουμε την πάλη μας,να οργώσουμε ξανά τους χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους συναδέλφους μας,να μπούν και νέες δυνάμεις στη μάχη.

 ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ,ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Απαιτούμε:

  • 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο.
  • Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6,ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Share.

Comments are closed.