Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Καταγγελία για τις συλλήψεις μπροστά στην απεργία 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων στα Ποτά Τρόφιμα ν. Αχαΐας καταγγέλλει τη σύλληψη δύο συνδικαλιστών του Προέδρου του Συνδικάτου μας Γιώργου Σταθόπουλου και του Στέφανου Λαβράνου μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καθώς και μιας συναδέλφισσας από τον κλάδο, εργαζόμενη στην εταιρία «Καλλιμάνης» στο Αίγιο που απειλείται με απόλυση.

Οι συνάδελφοι ενημέρωναν τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Καλλιμάνης» για την απεργία στις 28 Φλεβάρη που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και για την εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας επειδή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην απεργία.

Μετά από παρέμβαση της εργοδοσίας κλήθηκε η αστυνομία που προχώρησε στην προκλητική σύλληψη και των τριών συναδέλφων. Αυτή είναι η περίφημη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, που φιμώνει κάθε φωνή διεκδίκησης.

Αν νομίζουν ότι θα φιμώσουν και θα τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει!

Δεν θα σκύψουμε στο κεφάλι απέναντι στους εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, το ΔΣ της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας, πλήθος αλληλέγγυων σωματείων και εργαζομένων έδωσαν το παρόν έξω από το αστυνομικό τμήμα Αιγίου για να δηλώσουν την αμέριστη στήριξή τους και συμπαράσταση στους συλληφθέντες συναδέλφους. Μερικές ώρες αργότερα οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται.

Όλοι μαζί να δώσουμε το παρόν στην πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 28/2 στην πλατεία Γεωργίου!

 

 

 

 

Περισσότερα

Σωματεία Θεσσαλονίκης: 23 Απρίλη Συνέντευξη Τύπου στις 18.00 στο ΕΚΘ μπροστά στον εορτασμό της πρωτομαγιάς

Σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων της πόλης της Θεσσαλονίκης, μπροστά στον εορτασμό της 1 Μάη και...

Σωματεία Καβάλας: Δελτίο τύπου για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο

Τα σωματεία και οι φορείς καταγγέλλουμε στον λαό της περιοχής μας, το έγκλημα που...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Όλοι στην απεργία την 1η Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

1Η ΜΑΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι. Η 1η Μάη είναι η...