Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζ. Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαϊας : Κλιμακώνουμε απεργούμε 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10. 30 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιούνη έδωσε την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας. Ακούστηκε παντού το σύνθημα «Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!»

Η μεγάλη απεργιακή συμμετοχή των εργαζομένων στον κλάδο των Ποτών – Τροφίμων κόντρα σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και στην εργοδοτική τρομοκρατία, έβαλε τη βάση για κλιμάκωση του αγώνα, έδειξε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντιπαλέψουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

Όσους και αν προσπαθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με φθηνές δικαιολογίες να βάλει εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα βοηθώντας έτσι την κυβέρνηση και την εργοδοσία, το απεργιακό ποτάμι θα είναι πιο ορμητικό στην νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούνη.

Δεν είναι σύγχρονο ούτε προοδευτικό εν έτη 2021 να απαιτείς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες πέραν του 8ωρου και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Πρόοδος δεν είναι να ζητάς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν όλο και περισσότερο ενώ η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας θα έπρεπε να εξασφαλίζει το αντίθετο. Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε προοδευτικό να ζητάς από εργαζόμενους γονείς να δουλεύουν 10ωρα και δωδεκάωρα για να έχουν την «ευκαιρία» να ασχοληθούν με τα παιδιά τους στα ρεπό τους που θα είναι κομμάτια από την κούραση.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας
σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Απαιτούμε την κατάργηση:
• του νόμου του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς.
• του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.
• των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
• του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.
• των νόμων που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων ν. Αχαΐας, καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετάσχουν:

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.

Share.

Comments are closed.