Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα που είχε σαν αποτέλεσμα ένας μεταλεργάτης να χάσει τη ζωή του και άλλοι δυο να τραυματιστούν, κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης πτερυγίου στην προπέλα πλοίου, σε ναυπηγείο του Περάματος.

Το Σωματείο μας εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια αλλά και τους συναδέλφους του 47χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του. Επίσης, ευχόμαστε την ταχύτερη ανάρρωση στους δυο ακόμα εργαζόμενους οι οποίοι τραυματίστηκαν.

Μόνο μέσα στο Μάη, καταγράφηκαν σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» σε ναυπηγεία σε Πέραμα, Σαλαμίνα και Σύρο με αποκορύφωμα το σημερινό δυστύχημα. Η υποκρισία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας περισσεύει, που προσπαθεί με φιέστες μπροστά στις κάμερες να δείξει ότι όλα είναι καλά. Πανηγυρίζουν επειδή έχουν μετατρέψει σε ειδική οικονομική ζώνη τα ναυπηγεία σε Ελευσίνα και Σύρο, επειδή δεν πληρώνονται τα δώρα και οι υπερωρίες, επειδή δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την ασφάλεια στην εργασία. Πανηγυρίζουν γιατί έχουν στρώσει το έδαφος να ξεσαλώσει η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι, με οργανωτή το συνδικάτο Μετάλλου, μέσα στο 2023 έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες, διεκδικώντας την εφαρμογή της Σύμβασης και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Τα κανάλια δεν βρήκαν να αφιερώσουν μισό λεπτό στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά βρήκαν μπόλικο χρόνο για να συκοφαντούν τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν θα συνηθίσουμε στα «Τέμπη» σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δεν θα πληρώνουμε με τη ζωή μας την ανάπτυξη των κερδών τους. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να μετράμε τους νεκρούς μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα με τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας.

Στηρίζουμε την αγωνιστική απάντηση, με 24ωρη απεργία την Τρίτη, από το Συνδικάτο Μετάλλου για μέτρα προστασίας των εργατών! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

 

Περισσότερα

Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών: Σχόλιο με αφορμή μια συζήτηση στο ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών

Η Hellenic Train, υπεύθυνη για το έγκλημα των Τεμπών, απευθύνεται στους φορείς των ΑμεΑ...

Σωματείο Εργαζομένων της DEMO: 8η Μάρτη Ημέρα της Γυναίκας. Ημέρα Αγώνα

8η Μάρτη! Ημέρα της Γυναίκας. Ημέρα Αγώνα. Μέρα μνήμης για τις εργάτριες που δώσανε έναν...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 14 Μάρτη Εκδήλωση – προβολή ταινίας Το τελευταίο Σημείωμα

Εκδήλωση – Προβολή Ταινίας “Το Τελευταίο Σημείωμα” Σάββατο 14 Μαρτίου 2026, 20:00 μ.μ. Αίθουσα Ναπολέων Σουκατζίδης Κάνιγγος 27,...