Κλαδικό Σωματείο εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας: Ενημερωτικό Δελτίο

0
image_pdfimage_print

1) Ο αγώνας για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο

Α) Οι εξορμήσεις του Σωματείου

Από τις 12 Απριλίου το Σωματείο μας πραγματοποίησε εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων για το νομοσχέδιο που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.
Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε 15 διαφορετικούς χώρους εργασίας με συμμετοχή αρκετών συναδέλφων. Μοιράστηκαν συνολικά περισσότερες από 2.500 ανακοινώσεις. Αυτός ο κύκλος  των εξορμήσεων του Σωματείου ολοκληρώνεται με μαζική εξόρμηση την Τρίτη 4 Μάη στις 2:00 μ.μ. έξω από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Β) Απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη

Στις 6 Μάη η κεντρική συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10 π.μ. Η προ-συγκέντρωση του Σωματείου μας έχει προγραμματιστεί για τις 9:15 π.μ. στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Με την συγκέντρωση οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά θα δώσουν και μια ηχηρή απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης

Οι αναρτήσεις του Σωματείου για το νομοσχέδιο:

http://www.seiya.gr/aperg-6-mai/
http://www.seiya.gr/oxi-katargisi8orou/

2) Κατάθεση στεφάνων για την πρωτομαγιά

Το Σάββατο 1 Μάη θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από Εργατικά Σωματεία, στην Καισαριανή στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές, την 1η Μάη του 1944. Το Κλαδικό Σωματείο θα μετέχει στην εκδήλωση. Η συγκέντρωση πριν την κατάθεση των στεφάνων θα γίνει στο πάρκο δίπλα από το Ξενοδοχείο Κάραβελ στις 10.30 π.μ.

3) Νέα από χώρους Δουλειάς

Γηροκομείο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ

Εργαζόμενη στο γηροκομείο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ που βρίσκεται στην Κυψέλη μας ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση της μονάδας, της επέβαλε να πάρει ολόκληρη την άδεια του 2021, μέχρι το τέλος Μαΐου.
Είναι μία πράξη τιμωρίας της συναδέλφου η οποία διαμαρτυρήθηκε για διάφορες αυθαιρεσίες που γίνονται στο Ίδρυμα. Μετά από παρέμβαση του Σωματείου η Διεύθυνση της μονάδας αναδιπλώθηκε και περιόρισε την «υποχρεωτική» άδεια σε 10 μέρες.

Η συνάδελφος στη συνέχεια πήγε στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλει το γεγονός. Η απάντηση από την Επιθεώρηση ήταν ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει καταγγελία γιατί η εργαζόμενη δεν είχε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό της.

Είναι απαράδεκτο η Επιθεώρηση εργασίας να αρνείται ακόμα και να συζητήσει την καταγγελία εργαζόμενου.

Τελικά η καταγγελία στην Επιθεώρηση, έγινε από το Σωματείο μας για λογαριασμό της συναδέλφου και ορίστηκε τριμερής συνάντηση για τις 25 Μαΐου

Share.

Comments are closed.