Δευτέρα, Απρίλιος 12

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Σχόλιο εργαζομένου στην ηλεκτρενέργεια σχετικά με το εργοδοτικό έγκλημα στην Εύβοια και την τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΤΕ ΔΕΗ.

0
image_pdfimage_print

Τρεις νεκροί εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ από την «κακιά στιγμή»!!!

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής παρέμβασης το πρωί της Παρασκευής, σχετικά με το εργατικό «ατύχημα» στην Εύβοια με ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ κι ένα σοβαρά τραυματία, ο κ. Μανιάτης, πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ, για το τι φταίει υπέδειξε την ελλιπή εκπαίδευση των εργαζόμενων σε εργολάβο και επανέλαβε ότι δεν υπήρχε έγκριση εργασίας υπό τάση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Για την ουσία των ευθυνών ούτε λόγος!

Πριν μερικές μέρες υπογράφτηκε μεταξύ ΔΕΗ και συνδικάτων η νέα συλλογική σύμβαση που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων συμβάσεων, επί σειρά ετών, διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας, δηλαδή σε μόνιμο προσωπικό, εργολαβικούς, ενοικιαζόμενους κτλ.  Η πολιτική της εταιρείας είναι το λεγόμενο «outsourcing», η εργολαβοποίηση, δηλαδή η παροχή εργασίας με σχέση εργασίας μη μόνιμη και σταθερή, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Βεβαίως, οι διεκδικήσεις των συνδικάτων (ΓΕΝΟΠ, ΕΤΕ, Σπάρτακος, κτλ) που οι πλειοψηφίες τους ελέγχονται από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, ουδέποτε απαίτησαν να σταματήσει η εκμετάλλευση της μη «εκπαιδευμένης εργασίας» που παράγει «κακές στιγμές» και κέρδη για την εργοδοσία.

Πέραν της διαμόρφωσης εργαζομένων πολλών ταχυτήτων και της διαφορετικής αμοιβής για την ίδια εργασία, προκύπτει συνεχώς το ζήτημα της ασφάλειας στην εργασία. Τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα, οι εκατοντάδες τραυματισμοί κατά την εργασία, τα σαράβαλα γερανοφόρα που χρησιμοποιούν οι υπεργολάβοι, η εντατικοποίηση της εργασίας, το χαμηλό μεροκάματο, η τρομοκρατία από την εργοδοσία, αυξάνουν το κέρδος της επιχείρησης εις βάρος της ασφάλειας του εργαζόμενου.

Η διαμορφωμένη κατάσταση για τους εργαζόμενους μέσω των εργολαβικών εταιρειών είναι όντως μια διαρκής «κακιά στιγμή», για την οποία εργοδοσία και κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός, αφέντης κι υποτακτικός, ευθύνονται στο ακέραιο, αφού αυτές οι «κακές στιγμές» παράγονται από το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα που από κοινού υπερασπίζονται.

Σχόλιο εργαζόμενου στην ηλεκτρενέργεια

 

Share.

Comments are closed.