Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Πάρτε πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας!

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τα μέλη του και συναδέλφους από τον κλάδο, να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση που καλεί το συνδικάτο Μετάλλου Αττικής έξω από τη Βουλή, την Τετάρτη 31/8 στις 4 μ.μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του επενδυτή της ΟΝΕΧ.

Μετατρέπει το Ναυπηγείο σε ειδική οικονομική ζώνη, δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και προβλέπει εργολαβοποίηση και ατομικές συμβάσεις με μειωμένα μεροκάματα και εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα, δεν ορίζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Αυτό που παρουσιάζουν σαν λύση κυβέρνηση, ΟΝΕΧ και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, στην πραγματικότητα είναι ένα έκτρωμα που διευκολύνει την επίθεση στους εργαζόμενους.

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να διαλέξουν το δρόμο του αγώνα, όπως έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στη ΛΑΡΚΟ, στα Λιπάσματα καβάλας, στο λιμάνι του Πειραιά.

Με όπλο την αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορούμε να φρενάρουμε την επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για νέες κατακτήσεις.

Απαιτούμε:

  • Απόσυρση του νομοσχέδιου.
  • Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των συλλογικών δικαιωμάτων.
  • Να μη χαθεί ευρώ από τα δεδουλευμένα.

Περισσότερα

Δήλωση της Προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Υγείας, μέσω ανάρτησης στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...

Ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ για την φωτιά στο Ποικίλο όρος

ΣΣε ημέρα ανοιχτής εφημερίας του πρώην ΨΝΑ πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ποικίλο Όρος κοντά...

ΕΕΔΥΕ: Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση 6 Αυγούστου στην Ακρόπολη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 81 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ...