Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Ορθή επανάληψη ανακοίνωσης που εκδώσαμε στις 13/9/2022, σχετικά με το εργατικό ατύχημα που συνέβη την Τρίτη στις ΒΕΕ των ΕΛΠΕ.

Δημοσιεύτηκε στις

Σχετικά με το εργατικό ατύχημα στις ΒΕΕ των ΕΛΠΕ

Σχετικά με το εργατικό ατύχημα το οποίο συνέβη την Τρίτη 13/9/2022 στις ΒΕΕ των ΕΛΠΕ διευκρινίζουμε ότι ο συνάδελφος έχασε τις αισθήσεις του από παθολογικά αίτια, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο του ικριώματοςόπου εργαζότανε και να τραυματιστεί. Το γεγονός ότι το λιποθυμικό επεισόδιο οφείλεται σε παθολογικό αίτιο δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

Κράτος και εργοδοσία έχουν δημιουργήσει το νομοθετικό θεσμικό πλαίσιο που προωθεί την εργολαβοποίηση, ελαστικοποιεί τις σχέσεις εργασίας, καθιερώνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας. Τα παραπάνω φέρνουν εντατικοποίηση, η οποία εκφράζεται με καθημερινές υπερωρίες, πίεση για να «βγει» η δουλειά, ένα μίγμα που οδηγεί στα «ατυχήματα».

Οι τραυματισμοί και τα εγκαύματα που έχουν υποστεί συνάδελφοι, «εργολαβικοί» και «μόνιμοι» μέσα στο 2022 αναδεικνύουν την ανάγκη για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για κατάργηση των εργολαβιών, για προσλήψεις προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας για όλα τα πόστα.

Για άλλη μια φορά ευχόμαστε στον συνάδελφο και στους οικείους του καλή ανάρρωση!

Περισσότερα

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...

112 Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 112 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου...

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν.Πελοποννήσου – Όχι αναμογεννήτριες στον Μαίναλο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΕ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ, ΠΑΡΝΩΝΑ ! Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου...