Πιο μαχητικά συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που γεννάει καθημερινά «Τέμπη» στη ζωή μας.
Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Μάρτη στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ.
Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Παίρνουμε δύναμη από τη συγκλονιστική γενική απεργία στις 28 Φλεβάρη, για να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας. Ήμασταν εκεί και ήμασταν αμέτρητοι και αποφασισμένοι. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έδειξαν τη μεγάλη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού, που όταν παλεύει για το δίκιο του μπορεί αυτός να καθορίζει τις εξελίξεις.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη συγκέντρωση που πλημμύρισε την Αθήνα έκαναν πέρα τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, την προσπάθεια να αμαυρωθεί το μήνυμα των συγκεντρώσεων.Δόθηκε απάντηση στην υπονόμευση που επιχείρησαν οι άθλιοι εργατοπατέρες – στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ – στη ΓΣΕΕ και σε άλλα σωματεία.
Δόθηκε απάντηση ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την ένταση της εκμετάλλευσης, τα «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, με την άθλια κατάσταση σε παιδεία, υγεία και άλλες κρίσιμες για τη ζωή μας υποδομές, με την πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας για το κέρδος των λίγων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη δουλειά-λάστιχο για να βγάζουν οι ενεργειακοί και οι άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κέρδη που ζαλίζουν από τον ιδρώτα και το αίμα μας, από την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση ότι συγκρουόμαστε με την πολιτική του κέρδους, για να έχουμε οξυγόνο.
Η οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων είναι η μόνη εγγύηση ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί», ότι η κυβέρνηση θα στριμωχτεί κι άλλο. Ότι δεν θα βγουν λάδι όλες αυτές οι δυνάμεις που είναι συνένοχες, που στήριξαν κι εφάρμοσαν την αντεργατική πολιτική.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν θα είμαστε πια παθητικοί θεατές στην κλοπή της ζωής και των ονείρων μας μέρα με τη μέρα.Με μεγαλύτερη ορμή, οργανωμένα και μαζικά στα σωματεία, κλιμακώνουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος, απέναντι στην πολιτική και το σύστημα που εγκληματούν απέναντι στη ζωή μας.
Το εργατικό λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει τις αντεργατικές ράγες του συστήματος των κερδών και των Τεμπών. Όλοι και όλες στον αγώνα και τα νέα συλλαλητήρια την Τετάρτη 5 Μάρτη.