Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 19 Οκτώβρη Απεργούμε

0
image_pdfimage_print

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση μαζί με τη Διοίκηση της ΔΕΗ  προχωράνε στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκ ευρώ.

Αυτό είναι ένα επεισόδιο που προστίθεται στο σήριαλ της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας. Είναι ένα βήμα που εξυπηρετεί το κεφάλαιο, δημιουργεί τις συνθήκες για επενδύσεις στον κερδοφόρο τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας την υποδομή της ΔΕΗ.

Από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Οι όροι για να επενδύσει το μεγάλο κεφάλαιο είναι τα εγγυημένα κέρδη, πατώντας πάνω σε τσαλακωμένα εργασιακά δικαιώματα. Είναι η συνέχεια της διαχρονικής κατάστασης με τις αναγκαστικές «αποχωρήσεις», το ελλιπές προσωπικό, την αξιοποίηση της εργολαβίας και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις 8μηνες και εργαζόμενους με μπλοκάκια. Είναι το αντεργατικό οπλοστάσιο που εξασφάλισαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά για να υπηρετήσουν τους εργοδότες και ενισχύθηκε από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, με το οποίο φθηναίνουν παραπέρα την τιμή της εργατικής δύναμης.

Οι δικές μας ανάγκες δεν ταυτίζονται με αυτές των εργοδοτών και των μετόχων. Παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.   Διεκδικούμε:

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ
  • Ένταξη όλων με απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων σε ΣΣΕ με αμοιβές, δικαιώματα και παροχές σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Κατάργηση της εργολαβοποίησης.
  • Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό.

Αυτός ο αγώνας θα ανοίγει το δρόμο για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό προσβάσιμο απ’ όλους και όχι πανάκριβο εμπόρευμα που είναι σήμερα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στον όμιλο ΔΕΗ να μπουν μαχητικά στον αγώνα! Να βάλουμε φρένο σε αυτήν την εξέλιξη! Η απεργία στις 19 Οκτώβρη να βρει όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο! Συμμετέχουμε δυναμικά, στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Το Σωματείο μας, οργώνει τους χώρους δουλειάς, ρίχνει τις δυνάμεις του για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στην εκδήλωση για τη μάχη της Ηλεκτρικής στο μνημείο στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι.

Την Τρίτη 19 Οκτώβρη απεργούμε! Δίνουμε μαχητική απάντηση με το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30.   

Share.

Comments are closed.