Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Να ανακληθεί η απόφαση για κλείσιμο κλινών Γενικής ΜΕΘ Θριασίου

0
image_pdfimage_print

Να ανακληθεί η απόφαση για κλείσιμο κλινών Γενικής ΜΕΘ και ο σχεδιασμός για κλείσιμο κλινικών. Να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

             Η πρόσφατη κατάργηση δύο από τις εναπομείνασες οκτώ κλίνες της Γενικής ΜΕΘ του Θριασίου νοσοκομείου, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση – μετατροπή του σε νοσοκομείο «μιας νόσου», με σχεδιαζόμενο κλείσιμο κλινικών, προκαλεί ανησυχία και αγανάκτηση στους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.

            Έχοντας την μεγάλη εικόνα για το Θριάσιο πεδίο, όπου συγκεντρώνεται μέρος της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και οι εργαζόμενοι στην περιοχή εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 250.000, είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ΓΝΕ «Θριάσιο» επιφορτίζεται τον κύριο όγκο αντιμετώπισης των περιστατικών στη βιομηχανική ζώνη.

            Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που εδράζονται στο Θριάσιο, συγκαταλέγονται διυλιστήρια, χημικές βιομηχανίες, επεξεργασίας μετάλλου κ.α., όπου τα εγκαύματα είναι συχνό εργατικό ατύχημα, ενώ υπάρχει – και δεν λήφθηκε υπόψη – η αρνητική εμπειρία του θανατηφόρου ατυχήματος στην ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (Γενάρης 2020) οπότε εγκαυματίες – θύματα της  έκρηξης  χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής.

Ενώ το κίνδυνο «βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης κλίμακας» στην περιοχή, ανέδειξε, για άλλη μια φορά, η πρόσφατη πυρκαγιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ σε μικρή απόσταση από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

            Αντί για την επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο σχεδιασμό για αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνηση προωθεί τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία για αντιμετώπιση μιας νόσου (COVID-19), με συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και περιορισμό τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80%. Αφήνει ουσιαστικά χωρίς περίθαλψη χιλιάδες συνανθρώπους μας με άλλες ασθένειες, αναγκάζοντας τους να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα και να ακριβοπληρώσουν για υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

            Τα Σωματεία που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή της Δυτικής Αττικής ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ:

  • Να ανακληθεί η απόφαση για κατάργηση κλινών της Γενικής ΜΕΘ και ο σχεδιασμός για κλείσιμο κλινικών καθώς και η ανάπτυξη επιπλέον κλινών COVID, χωρίς την αναγκαία ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό
  • Ουσιαστική ενίσχυση του Θριασίου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας
  • Να γίνει επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων της περιοχής καθώς και ιδιωτικών κλινικών και να ενταχθούν στο σχεδιασμό για αντιμετώπιση της επιδημίας

           

            Στην κατεύθυνση αυτή, προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ζητάμε συνάντηση των εκπροσώπων μας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 25/2/2021, στις 14:30.

                       Τα Σωματεία που προσυπογράφουν:

  • Συνδικάτο Εργ/λων Μετάλλου Αττικής και Εργ. Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας – Παράρτημα Θριασίου
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
  • Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου – Ελευσίνας – Μάνδρας
  • Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ε. Θριάσιο
Share.

Comments are closed.