Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Καταγγελία για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

0

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει κυβέρνηση και ΥΠΕΝ για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών και την παραχώρηση κάθε είδους διευκολύνσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους-υποψήφιους αγοραστές,  όπως επιβεβαιώνεται και με την με τροπολογία που έφερε στις 24/6/2022 στα πλαίσια του νομοσχέδιου «Εκσυγχρονισμός της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Β΄ φάση, Αδειοδότηση παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πλαίσιο ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών και ειδικότερες διατάξεις για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος», που μπαίνει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη 29/6/2022.

Η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, μέρος της οποίας αποτελούν και οι κάθε λογής ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρήσεις βασικών υποδομών στα μονοπώλια, εγχώρια και διεθνή, έχει αποδειχτεί ειδικά τους τελευταίους μήνες ότι έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους ενέργειας, την ραγδαία αύξηση της ενεργειακής φτώχειας ενώ από την άλλη μια χούφτα μονοπώλια έχουν εκτινάξει της κερδοφορία τους. Αποδεικνύεται πλέον με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιόν ευνοεί αυτή η πολιτική.

Απαιτούμε στη ΔΕΠΑ Υποδομών, η κυβέρνηση να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας στη διανομή του φυσικού αερίου με απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου, πλήρη και ισότιμα δικαιώματα, ουσιαστική προστασία από απόλυση αφού οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να γίνουν προσλήψεις όπου υπάρχουν κενά.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο Σωματείο και να παλέψουν ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και της πράσινης ενεργειακής μετάβασης» και για την προστασία και τη διεύρυνση όλων των δικαιωμάτων τους.

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία. Ασφάλεια στη μεταφορά και τη διανομή του φυσικού αερίου.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εταιρία και εργασιακή σχέση, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και επιδόματα.
  • Κατάργηση της εργολαβοποίησης και των ευέλικτων μορφών εργασίας. Πλήρη και ισότιμα δικαιώματα.
  • Φτηνή τιμή ενέργειας στη λαϊκή κατανάλωση. Κατάργηση φόρων. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.