Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των διανομέων της WOLT

Δημοσιεύτηκε στις

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ-ΑΒΕΚ) στηρίζει την απεργία που συλλογικά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι διανομείς της WOLT για Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα (1 έως 3 Απρίλη) καθώς και τις κινητοποιήσεις τους.

Σαν να μην έφταναν τα συνεχόμενα εργατικά δυστυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από μεριάς της εργοδοσίας, η κατάργηση κάθε έννοιας ωραρίου με το μοντέλο των «συνεργατών» έρχονται και οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές των διανομέων.

Έχουν ρίξει πολύ «δουλειά» η εργοδοσία και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με αποκορύφωμα το νόμο Χατζηδάκη για να ισοπεδώσουν τα εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλοντας αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.

Οι εργαζόμενοι στη WOLT με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις που διεξάγονται αυτές τις μέρες αποδεικνύουν περίτρανα για άλλη μια φορά, πως Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, αντίθετα τους ενώνει ο αγώνας για τη ζωή τους απέναντι στην εκμετάλλευση της εργοδοσίας.

Αυτή τη φορά έχουμε το παράδειγμα των μεγάλων αγώνων που έκαναν οι διανομείς στην e-food, ξέρουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος για να κερδηθούν δικαιώματα και εργασιακές κατακτήσεις.

Στηρίζουμε τα αιτήματα και το δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων και την κινητοποίησή τους τη Δευτέρα 3/4 στις, 2 μ.μ. στα γραφεία της WOLT (Μιχαλακοπούλου 80).

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Καταγγελία για παραβίαση της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και εκβιαστικές μεθοδεύσεις στους ναυτεργάτες από την ΑΝΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Εχθές 07/05 κλιμάκιο του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ πραγματοποίησε περιοδεία στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας, όπου και διαπίστωσε...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Δίνουμε μαχητικό, αγωνιστικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 13 Μαΐου

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 13.05.2026 ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Το Συνδικάτο ΙΓΜΕ...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με Περιφέρεια

Το σωματείο μας έπειτα από αίτημα, που είχαμε αποστείλει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  συναντηθήκαμε...