Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : 29 Γενάρη συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας

0

Θύματα του καιρού ή της καπιταλιστικής κερδοφορίας;

Συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 π.μ. στο Σύνταγμα.

 

Με ένα χιόνι μερικών ωρών, διακόπηκε η κυκλοφορία σε όλη σχεδόν την Αττική, εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν χιλιάδες οδηγοί, βυθίστηκαν στο σκοτάδι και το κρύο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανύπαρκτος και οι ευθύνεςγια το αίσχος άρχισαν να γίνονται μπαλάκι του πινγκπονγκ. Οι κρατικές αρχές ρίχνουν την ευθύνη στους ιδιώτες ενώ είναι η δική τους πολιτική που έχει παραχωρήσει τα πάντα σε ανάδοχους ιδιώτες και εργολάβους αποψιλώνοντας τον κρατικό μηχανισμό προστασίας. Αυτή η πολιτική έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται εξυπηρέτηση του καπιταλιστικού κέρδους και την έχουν υπηρετήσει με ιδιαίτερο ζήλο, η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ενέργειας για άλλη μια φορά έρχονται αντιμέτωποι με χιόνια και δυσκολίες και καλούνται να εργαστούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, για να διασφαλίσουν ότι θα παράγεται και θα διανέμεται απρόσκοπτα ρεύμα και καύσιμα. Δίνεται μια τιτάνια και άνιση μάχη για να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος από τους εργαζόμενους στο ΔΕΔΔΗΕ και στους εργολάβους.

Η ίδια η κυβέρνηση μετά το φιάσκο κήρυξε αργία για Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Γενάρη, φροντίζοντας να αφήσει παραθυράκι ανοιχτό,κάνοντας αναφορά στο σχετικό ΦΕΚ για αναστολή λειτουργίας για λόγους ανωτέρας βίας, για να το εκμεταλλευτούν οι εργοδότεςκαι να μην πληρώσουν τα μεροκάματα.

Ακόμα δεν έλειψαν οι εργοδότες που πατώντας στην ασάφεια του ΦΕΚ καλέσαν τους εργαζόμενους να εργαστούν μέσω τηλεργασίας.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μέτρα προστασίας για το λαό από τις φυσικές καταστροφές.
  • Κρατικές υποδομές σε όφελος του λαού.
  • Ενέργεια φθηνή για όλο το λαό. Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές σε νοικοκυριά. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
  • Κατάργηση των εργολαβιών. Μόνιμο και σταθερό προσωπικά στα Δίκτυα Ενέργειας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο, το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 π.μ. στο Σύνταγμα.Μαζί με άλλα συνδικάτα δυναμώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας για την προστασία της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας. Καλούμε σε οργάνωση και συσπείρωση τους εργαζόμενους στα συνδικάτα τους. Είναι σαφές ότι μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση που βάζει τη ζωή του και τις ανάγκες του στη μέγγενη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.